{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dita Tuzla: Za modernizaciju proizvodnog pogona planirano 3 miliona KM

S
8.2.2008. u 11:28
0
0
Dita Tuzla: Za modernizaciju proizvodnog pogona planirano 3 miliona KM
0
Dita Tuzla: Za modernizaciju proizvodnog pogona planirano 3 miliona KM
Industrija deterdženata Dita Tuzla, u sklopu najavljene 2008. godine kao "Godine investicija" i širenja proizvodnog programa, ovih dana ostvarila je obimno ulaganje na planu kontinuiranog moderniziranja proizvodnog procesa.
Tako se skupini već ranije nabavljenih, najsavremenijih mašina za proizvodnju i pakovanje, pridružila i nova mašina za automatsko punjenje, zatvaranje i etiketiranje tečnih proizvoda. Radi se o vrhunskoj mašini zadivljujućih mogućnosti, a za razliku od brojnih njemačkih i austrijskih mašina koje se nalaze u Ditinom proizvodnom pogonu, najnovija potiče iz Bosne i Hercegovine.

Zahvaljujući ovom poduvatu, Dita danas ima mogućnost lakšeg, bržeg i kvalitetnijeg punjenja, zatvaranja i etiketiranja tečnih deterdženata , što svakako predstavlja značajan korak pri postizanju veće produktivnosti.

Dita je za period 2005. - 2007. godine izdvojila preko 2 miliona KM za modernizaciju proizvodnog pogona. Tako tehnologija u Diti danas podrazumijeva vlastitu proizvodnju PET ambalaže, dok je pogon praškastih proizvoda pod palicom vrhunske pakerice zahvaljujući kojoj je omogućeno pakovanje više od 1800 vrećica od 3kg praškastog deterdženta i oko 1500 vrećića od 6kg tokom jednog sata. Nova pakerica omogućava i postavku zip zatvarača na vrećice koji omogućava ponovno, uredno zatvaranje ambalaže, a što predstavlja primjenu posljednjih trendova u pakiranju deterdženata. Trenutno su u toku pripreme za nabavku nove mašine za automatsko doziranje finalnih vrećica u zbirno pakovanje i paletiranje, koja će se pridružiti novoj pakerici.

U sklopu Ditinih investicionih projekata, u naredne tri godine planirano je ulaganje oko 3 miliona KM za nabavku najsavremenije opreme - kako za proizvodni pogon, tako i za laboratorijske odjele kako bi Dita, kao i do sada, uspješno odgovorila sve većim zahtjevima domaćeg i ino tržišta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: