{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Direktori osam poreznih uprava iz regiona potpisali sporazum o saradnji

F
17.3.2011. u 13:48
0
0
Direktori osam poreznih uprava iz regiona potpisali sporazum o saradnji
0
Direktori osam poreznih uprava iz regiona potpisali sporazum o saradnji
Foto: Arhiv
Direktori osam poreznih uprava zemalja regiona danas su u Beogradu potpisali Sporazum o saradnji i unapređenju međusobnih odnosa.
Uime Uprave za indirektno oporezivanje BiH Sporazum je potpisao v.d. direktora Miro Džakula, saopćeno je iz te uprave.

Džakula je istaknuo nužnost bliže i kvalitetnije saradnje te razmjene informacija između poreznih uprava zamalja regiona, što bi u konačnici trebalo rezultirati efikasnijim kontrolama i otkrivanjem nezakonitih aktivnosti.

Osim Uprave za indirektno oporezivanje, Sporazum o saradnji još su potpisali direktori poreznih uprava Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Porezne uprave Republike Slovenije.

Sporazum predviđa unapređenje postojeće saradnje, razmjenu iskustava i prakse, inicijativa, programa, publikacija, vidove organizacije poslovanja i metoda primjenjivih u oblasti administracije i revizije poreza.

Poseban osvrt dat je na oblast upravljanja rizikom, informacionih sistema, elektronske trgovine, porezne revizije i porezne kontrole, dobrovoljnog izvršavanja poreznih obaveza, komunikacija, obuke zaposlenih, upravljanje ljudskim resursima, kao i organiziranje zajedničkih projekata i ostalih aktivnosti radi podsticanja, unapređenja i razmjene iskustava, u korist svih strana, kaže se u saopćenju Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: