Razočaran odlukom
59

Direktor "Zraka": Sud bi prihvatio Koldžinu žalbu, ovo je apsurd, na potezu je Vlada FBiH

A. Ku.
V.d. direktora "Zraka" Edin Čano rekao je za Klix.ba da je razočaran odlukom Kantonalnog suda Kantona Sarajevo koji je odbacio žalbu na prvostepenu odluku o pokretanju stečajnog potupka.
Kao razlog odbijanja žalbe navodi se obraćanje neovlaštenog lista.

"Sud bi prihvatio žalbu Nedžada Koldže koji je razriješen prije pola godine Ovo je apsurd država. Sud ne poštuje Vladu FBiH, a vlada se ne miješa u svoj posao, ne radi", kaže Čano.

Dodaje da je kontaktirao i premijera FBiH Nermina Nikšića te da se on i radnici nadaju reakciji jer bi, kako je naveo, spašavanje "Zraka trebao biti interes Vlade FBiH.

"Ja sam se odrekao svih primanja u ‘Zraku’, jedini cilj mi je spasiti firmu. Vlada i parlament ovo mogu da ponište. Dakle, ako bude volje poništit će, ako neće to znači da su isti kao prethodni saziv. Ukoliko ništa ne urade tunel u BiH je u jednom pravcu, svjetla nema i treba ići", stava je Čano.

Podsjećamo, nakon što je stečajni upravnik nedavno podijelio otkaze radnicima, premijer Nermin Nikšić i federalni ministar energije, rudarstva i energije Vedran Lakić obišli su firmu, radnike i održali sastanak s rukovodstvom. Tom prilikom su istakli da će dati sve od sebe kako bi spasili "Zrak".