Sreća bitan faktor
1

Direktor Netflixa: Izolacija u vrijeme pandemije nam je dobro došla

N. V.
Reed Hastings (Foto: Shutterstock)
Reed Hastings (Foto: Shutterstock)
Izvršni direktor Netflixa Reed Hastings se osvrnuo na utjecaj koronavirusa kada je u pitanju poslovanje ovog streaming giganta rekavši da je protekli period bila jedna "sretna" pauza za kompaniju.

Iako su se mnoge firme borile tokom zaključavanja država i izolacije širom svijeta Netflix je bilježio rast preplatnika u 2020. godini. Skoro 16 miliona ljudi je kreiralo svoje naloge u prva tri mjeseca u godini što je skoro dvostruko više novih prijava u odnosu na podatke iz ranije godine.

Cijena Netflixovih dionica je porasla i više od 30 posto ove godine jer investitori vjeruju u njihovu sposobnost da ljudima pruže zabavu tokom pandemije.

"Pokazalo se da je riječ o biološkom virusu koji uglavnom nije ubijao ljude, ali ih jeste držao u kući. To je mogao biti i internetski virus koji bi npr. isključio nas i Disney, ali u tom slučaju bi onda parkovi bili uredu", rekao je Hastings dodavši "Morate shvatiti da nekada jednostavno imate sreće u poslu i da niste vi krivi ako je to tako".

Netflix sada broji 193 miliona članova u 190 zemalja, ove godine je pokupio ukupno 160 nominacija za razne nagrade uključujući i one za Oskara.