Evropa važno tržište
16

Direktor Dubai Exportsa: SBF je odlična platforma za izgradnju mostova

Klix.ba
Mohammed Ali Kamali (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mohammed Ali Kamali (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Izvršni direktor Dubai Exportsa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohammed Ali Kamali rekao je tokom izlaganja na današnjem Sarajevo Business Forumu (SBF) 2017 kako oni imaju želju da kreiraju promjene u svijetu i da Dubai igra glavnu ulogu kao jedno od sjedišta razvojne regije na prostoru na kojem se nalazi.

Ističe da aviokompanije u Dubaiju nude mogućnost povezivanja svijeta, da oni vjeruju u kreiranju mostova te da je infrastruktura jedan od ključnih faktora. U tom kontekstu, kako kaže, jedan od važnih sektora za Dubai jeste da se ide u pravcu dobrog centra za halal ekonomiju.

Istakao je kako oni nastoje postati prijestolnica islamske ekonomije koja se uklapa u postojeće ekonomije kroz stvaranje drugih mogućnosti koje povezuju Dubai sa svijetom.

Dodaje da je za njih Evropa važno tržište i da mu je drago što su mogli doći u Sarajevu i na ovaj način poboljšati izgradnju odnosa. Kamali se dodao i da je SBF odlična platforma i da će mostovi koji će biti izgrađeni između zemalja regije pružiti dodatne mogućnosti.

On je učesnike pozvao da komuniciraju i koordinišu aktivnosti s njima kako bi se zemlje što bolje uvezivale.