biznis
0

Direktor BH-Gasa uputio pismo Federalnom parlamentu

FENA
Almir Bečarević
Almir Bečarević
Direktor BH-Gasa Almir Bečarević uputio je danas pismo Parlamentu Federacije BiH u kome izražava spremnost da obrazloži poslanicima sve što ih bude interesovalo u vezi s cijenama gasa, razvojnim projektima i međunarodnom saradnjom.

Bečarević navodi da im je kao kompaniji od javnog interesa obaveza da vlasniku tj. Vladi FBiH daju sve relevantne podatke koji se tiču uvozne cijene prirodnog gasa.

  • Na bazi tih pokazatelja formira se cijena gasa i bar u dosadašnjem periodu smatram da nije bilo nečasnih radnji. Zadnji novinski napisi bacaju drugačije svjetlo na rad BH-Gas, te stoga želim da se uime te kompanije sam prijavim i da odgovaram pred Parlamentom za sve one radnje, a posebno za one nečasne ako ih ima, ističe Bečarević u pismu.

On dodaje da je ovakav način komunikacije već u primjeni u nekim zemljama (Mađarska, Srbija itd).

  • Ne želim da budem direktor javne kompanije koji će se sakrivati iza resornog ministarstva ili Vlade FBiH i želim da pokušam da obrazložim svim poslanicima ono što ih bude interesovalo i to ne samo u vezi s cijenom gasa, već i razvojnim projektima i međunarodnom saradnjom, navodi direktor BH-Gasa.

  • Ovim pismom želio bih i da se izvinim vlasnicima BH-Gasa, jer se nismo konsultovali o ovom pitanju, ali isto tako želim da budem javno odgovorna osoba za sve greške ako sam ih eventualno napravio, dodao je Bečarević u pismu.

Ujedno smatram, kaže Bečarević u pismu, da vlasnici BH-Gasa, tj. Vlada FBiH, neće uputiti riječi kritike prema ovoj kompaniji zbog ovog čina, već da će procijeniti da je ovo moralni čin jednog od direktora javnog preduzeća koji ima odgovornost prema onima koje snabdijeva prirodnim gasom i prema osnivačima i vlasnicima.