{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dionica Dobrinje-Kakanj gotova tek na ljeto

S
13.4.2009. u 14:29
0
12
Dionica Dobrinje-Kakanj gotova tek na ljeto
0
Dionica Dobrinje-Kakanj gotova tek na ljeto
Radnici domaćeg konzorcija koji grade dionicu autoputa Dobrinje-Kakanj nisu odustali od radova, izjavio je direktor Federalne direkcije za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta Erdal Trhulj i dodao da će do izmirenja dugova vlade FBIH prema izvođačima radova, zaposleni raditi u smanjenom kapacitetu.
Trhulj je za naš portal istakao da ukupna dugovanja prema izvođačima radova, konzorciju kojeg čine "Euroasfalt" Sarajevo, "Hering" Široki Brijeg, "HP Investing" Mostar i "Putevi" Grude iznose 9,3 miliona KM, te da su dobili obećanje od Federalne vlade da će ovaj dug uskoro biti isplaćen.

"Istina je da su radnici u januaru skoro obustavili radove kada se dug popeo na 11,8 miliona KM. Nakon toga, izvođaču je isplaćeno blizu 2,5 miliona KM, te su radnici u manjem obimu nastavili sa radovima na kolovoznoj konstrukciji. Novi rok za završetak radova je 31. juli, a nadamo se da će do tada federalno ministarstvo finansija izmiriti obaveze, kako bi izvođači radova mogli nabaviti materijal i privesti kraju izgradnju ovoj dijela koridora 5C", kazao je Trhulj.

Istakao je da izvođači radova nisu zatvorili gradilište, te da će nakon praznika nastaviti da rade u smanjenom obimu sve do isplaćivanja preostalog duga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: