Za nagradu bira let
37

Dina Ćerić je 900.000. putnik u 2017. godini na aerodromu u Sarajevu

Piše: M. N.
(Foto: Kemal Softić/Klix.ba)
Dina Ćerić iz Sarajeva je 900.000. putnik Međunarodnog aerodroma Sarajevo u 2017. godini. Povodom ovog impozantnog broja organizovan je doček te je putnici dodijeljena i nagrada.

Ćerić je izgledala iznenađeno i sretno, a dobila je povartnu kartu za bilo koju destinaciju od aviokompanije Qatar Airways.

"Znači mi mnogo. Nagrada je lijepa i lijepo je dobiti nešto, lijepo je kada vas usreće. Ne znam još gdje ću ići. Vjerovatno ću uzeti globus i zavrtjeti", kazala je kroz smijeh.

Direktor Aerodroma Armin Kajmaković kazao je kako se ova brojka odnosi na sve putnike koji slijeću na ovaj aerodrom ili polijeću s njega i za period od januara ove godine.

"Statistički podaci govore da bilježimo kontinuiran rast za koji očekujemo da će se nastaviti i u narednom periodu. Relativno brzo možemo očekivati i milionitog putnika. Aerodrom je prepoznao potrebu da idemo ubrzano u proširenje naših kapaciteta. Ovim 900.000. putnikom došli smo do vrha kapaciteta naših terminala. Idemo u proširenje i radit ćemo kontinuirano na unapređenju naših usluga", rekao je Kajmaković.

Ove godine na Međunarodnom aerodromu Sarajevo operira šest novih kompanija. Sretna putnica Ćerić je letjela Qatar Airwaysom koji je jedan od novih partnera.

"Posebna nam je čast i zadovoljstvo da je 900.000. putnik koji je prošao kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo upravo putnik Qatar Airwaysa. Treba napomenuti i da je Qatar Airways tek prije mjesec dana imao prvi let ka Sarajevu i time ispunio potražnju svojih putnika koji su željeli da lete direktno za BiH. Uspotavljanjem letova za Sarajevo direktno potpomažemo lokalnu turističku industriju i omogućavamo joj da raste", rekao je Boris Žutić, komercijalni menadžer Qatar Airwaysa.

Pozvao je putnike da posjete Dohu ili neku drugu od 150 destinacija na koje leti ova aviokompanija kako bi proširili svoje vidike.