biznis
20

"DevOps and Testing" 13. i 14. oktobra u Cankarevom domu u Ljubljani

Očekuje se da će dvodnevni događaj zajednice testera privući više od 200 test inžinjera, test lidera, direktora za kontrolu kvaliteta i drugih kjučnih stručnjaka date sfere iz Jadranskog regiona, DACH zemalja (Njemačka, Austrija i Švicarska) , Irske i Velike Britanije, saopšteno je.

Konferencija će predstaviti jedinstvenu priliku za osobe koje rade u softver testiranju, softver sigurnosti i softver kvaliteti da razmjene mišljenja, da predstave svoje projekte i da ostanu upoznati s zadnjim dostugnućima u oblasti. Konferencija "DevOps and Testing" će pokriti širok spektar tema, uključujući agilne metode u testiranju, DevOps, automatizirano testiranje, osiguranje kvalitete i sigurnosti. Razni stručnjaci će zauzeti binu da podjele svoja znanja iz oblasti, diskutuju o posljednjim inovacijama i trendovima i vode naprijed zajednicu testera.

"Svrha DevOps-a je rušenje granica između Dev, Test i Ops grupa kroz automatizaciju. U mom govoru ću obratiti pažnju na izazove kontinuiranog testiranja i integriranja automatskog testiranja u okviru DevOps" , rekla je Joan Wrabetz, CTO Quali-a, koja će se pridružiti govornicima. Među ostale potvrđene govornike uključeni su Colin O`Brien, glava odjela osiguranja kvaliteta i kontrole promjena u Ryanair Labs, Finn Lorber, stručnjak za kvalitet u Thoughtworks i Milan Gabor, osnivač i CEO u Viris. “Svrha konferencije "DevOps and Testing" je da se pruži cjenjeni pogled na dinamicki svijet IT testiranja. Sakupljajuci raznoliku grupu delegata događaj će naglasiti najbolje prakse u oblasti, u isto vrijeme dozvoljavajuci učesnicima raširiti poslovne kontakte i sklopiti nova partnerstva" rekao je Nikola Šopar, direktor odjela za kontrolu u Comtrade.

Na konferenciji će se održati okrugli stol na temu "Kako da se osigura dobra kvaliteta u projektima digitalne transformacije", što ce dati višim tehničkim upravnicima priliku da se sastanu i da govore o trenutnim temama, izazovima, strategijama i mogućnostima.

Planirana da skupi zajedno zajednicu testera, ona ce takođe pružiti priliku delegatima da se diskutira na grupnom događaju u Club CD. Registracija za DevOps i Testing konferenciju je sada otvorena. Za više informacija posjetite: http://questforquality.eu/ Za sljedeće informacije o kartama i mogućnostima sponzorisanja, kontaktirajte: [email protected]