{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Deutsche Telecom snizio procjenu ovogodišnje dobiti

F
29.1.2007. u 15:20
0
0
Deutsche Telecom snizio procjenu ovogodišnje dobiti
0
Deutsche Telecom snizio procjenu ovogodišnje dobiti
Deutsche Telekom revidirao je najniže svoju prognozu o poslovnim rezultatima u 2007., priznajući da "izuzetno oštra konkurencija" na području fiksne telefonije nagriza njegovu dobit.
U drugom upozorenju u proteklih šest mjeseci ta je njemačka kompanija objavila da će u ovoj godini njezina dobit prije plaćanja poreza, kamata, dugova i amortizacijskih troškova biti 1,2 milijarde manja no što se očekivalo, procijenivši njezinu visinu na 19 milijardi eura, prenose agencije.

Nakon što mu je konkurencija počela preotimati klijente ponudama jeftinijih kombiniranih usluga telefonije i širokopojasnog pristupa Internetu, DT je prošle godine najavio nove cijene svojih paketa, ne mijenjajući cijene ostalih pojedinačnih usluga.

Kompanija je krajem 2005. bilježila 41,2 miliona klijenata na području fiksne telefonije i pristupa Internetu dok je u 2006. njihov broj smanjen na 38,96 miliona.

Tradicionalno uspješni ogranak za mobilnu telefoniju T-Mobile naći će se, pak, pod pritiskom jakog eura, zbog čega je revidirao najniže svoje prognoze o dobiti za 200 miliona eura.

Prošle je godine T-Mobile povećao broj klijenata za 8,6 miliona, čime je njihov ukupan broj u Evropi i SAD-u porastao na 106,4 miliona. No, dobit njegova američkog ogranaka bit će pritisnuta jakim tečajem eura prema dolaru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: