|

Deseto savjetovanje bh. elektroenergetskih stručnjaka

Deseto savjetovanje bh. elektroenergetskih stručnjaka
0
F
FENA
2.2.2011. u 13:00
0
komentara
0

dijeljenja
Deseto savjetovanje bh. elektroenergetskih stručnjaka
Povodom 10. savjetovanja Bosanskohercegovačkog komiteta CIGRÉ (BH K CIGRE) bit će održana konferencija za novinare 3. februara u poslovnoj zgradi Energoinvesta u Sarajevu.
Bosanskohercegovački komitet CIGRÉ svake druge godine organizira savjetovanje bosanskohercegovačkih elektroenergetskih stručnjaka. Dosadašnja savjetovanja održana su u Sarajevu, Tuzli, Bihaću i Neumu.

Deseto savjetovanje, koje će biti održano od 25. do 29. septembra, predviđeno je kao forum na kojem će biti analizirana pitanja bosanskohercegovačke elektroenergetike u najširem rasponu – od općih pitanja energetske politike do specijalističkih stručnih i naučnih pitanja o dijelovima elektroenergetskog sistema.

Oko tri stotine stručnjaka će raspravljati o tim pitanjima u plenarnim sjednicama i sjednicama šesnaest studijskih komiteta. Uz savjetovanje bit će organiziran i niz okruglih stolova, prezentacija i izložbi.

Na konferenciji za novinare govorit će predsjednik Bosanskohercegovačkog komiteta CIGRÉ Rusmir Mahmutćehajić, glavni direktor Energoinvesta i član Organizacionog odbora 10. savjetovanja Džemail Vlahovljak i predsjednik Organizacionog odbora 10. savjetovanja Zdenko Vukić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.