Edukativni program
0

Deseta sesija Leader Roots programa održana u saradnji s kompanijom Roche BiH

V. K.
Američka trgovačka komora u BiH (AmCham BiH) organizovala je X sesiju Leader Roots programa u saradnji sa kompanijom Roche BiH.

Ovaj prestižni edukativni program ima za cilj osnaživanje mladih lidera kroz kontinuiranu obuku i praktične primjere, te im pruža priliku da unaprijede svoje liderske vještine i sposobnosti.

Deseta sesija održana je u prostorijama kompanije Roche i okupila je brojne stručnjake i učesnike iz različitih sektora farmaceutske industrije.

Sama sesija bila je fokusirana na temu "Liderstvo u digitalnom dobu, fleksibilnost i agilnost", gdje su predavači Ljuljjeta Tinjić i Gordan Tahirović učesnicima približili proces digitalizacije u farmaceutskoj industriji i njenom uticaju na dijagnostiku, liječenje i zdravstvene sisteme.

Kroz detaljne prezentacije i interaktivne radionice, predavači su objasnili VACC uloge lidera u agilnim organizacijama. Također, Ajla Bezdrob i Adnan Sarvan podijelili su svoje iskustvo o radu prema ishodu u tradicionalnoj farmaceutskoj industriji, dok su Nataša Dragojević Hrković i Emir Skopljak govorili o konceptu kreativnog liderstva i važnost istog u digitalnom dobu.

"Ove godine po prvi put učestvujemo u 'Leader Roots' programu i veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku, da kao vodeća inovativna farmaceutska kompanija na BiH tržištu, podijelimo sa učesnicima programa naše liderstvo i načine rada u digitalnom dobu. Kroz prizmu pristupa usmjerenog na pacijente i inovativna medicinska dostignuća, učesnicima smo približili šta digitalizacija znači za kompaniju poput naše te kako nam napredni pristupi liderstvu i načini rada omogućavaju ostvarenje svrhe našeg poslovanja. Ovo je bila izvanredna prilika da prenesemo naša znanja i iskustva sa sljedećom generacijom lidera u Bosni i Hercegovini te na taj način doprinesemo oblikovanju budućih poslovnih lidera koji će voditi naše društvo ka svjetlijoj budućnosti. Bio je užitak biti okružen mladim, pametnim, perspektivnim ljudima koji su odlučili svoju karijeru graditi u Bosni i Hercegovini, te s nestrpljenjem očekujemo da i u budućim godinama budemo domaćini programu 'Leader Roots' nastavljajući našu misiju osnaživanja mladih profesionalaca i razvoja liderstva", istakla je generalna direktorica Roche BiH, Ljuljjeta Tinjić.

Jedna od ključnih poruka koje su učesnici usvojili tokom sesije je važnost fleksibilnosti i agilnosti u vođenju timova. Kroz primjere i vježbe, učesnici su radili na prilagođavanju brzim promjenama u poslovnom okruženju i implementiranju inovativnih pristupa u svom radu - vizija daje smjer, agilnost omogućava brzu reakciju na promjene, kolaboracija potiče razmjenu ideja, a kreativnost vodi ka novim i efikasnim rješenjima.

Važnost Leader Roots programa za bosanskohercegovačku poslovnu zajednicu i državu ogleda se u poticanju razvoja mladih lidera koji su sposobni voditi organizacije u izazovnim vremenima.

Kroz Leader Roots program, učesnici stiču neophodne vještine za unapređenje vlastitih profesionalnih karijera, ali doprinose razvoju svojih kompanija i šire zajednice. Program ne samo da osnažuje pojedince, već i doprinosi izgradnji jačeg, agilnijeg i konkurentnijeg poslovnog okruženja u BiH.