{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Deset miliona maraka za razvoj poduzetništva i turizma

F
22.5.2007. u 12:31
0
0
Deset miliona maraka za razvoj poduzetništva i turizma
0
Deset miliona maraka za razvoj poduzetništva i turizma
Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Velimira Kunića i federalni ministara okoliša i turizma Nevenko Herceg danas su na konferenciji za novinare u Mostaru predstavili programe za poticaj poduzetništva i turizma dvaju ministarstava.
Ministar Kunić istaknuo je kako je u ovogodišnjem federalnom proračunu za razvoj poduzetništva i obrta planirano 7 miliona mraka što je duplo više u odnosu na prošlu godinu.

Od planiranih sredstava više od 5 milijuna maraka namijenjeno je opstanku i rastu malog gospodarstva.

Svi zainteresirani, kako fizičke osobe tako i pravni subjekti, moći će se prijaviti na natječaj za dobivanje spomenutih sredstava, koji će biti raspisan početkom juna i bit će otvoren 30 dana.

"Želimo na kraju 2007. godina dobiti krajnji efekt ovih grant sredstava, a osnovni je cilj povećanje uposlenosti, skladniji razvoj cjelokupne privrede na nivou Federacije BiH, povećanje konkurentnosti i sposobnosti naše privrede, povećanje broja subjekata malog poduzetništva, poticaj djelatnostima koje ne zagađuju okoliš i poboljšanje općeg stanja u društvu", kazao je ministar Kunić.

Što se tiče transfera za razvoj turizma i okoliša, resorni ministar Nevenko Herceg kazao je da je za tu namjenu ove godine izdvojeno 3 miliona maraka.

Tim sredstvima, između ostalog, financirat će se izrada strategije razvoja turizma u Federaciji BiH, zatim izgradnja novih turističko-ugostiteljskih objekata i infrastrukture, izrada turističke signalizacije, itd.

"BiH nastoji biti turistički orijentirana zemlja. Rast turističkog prometa posljednjih nekoliko godina govori da je BiH na puta da turizam postane aktivni generator razvoja gospodarstva. Definitivno, turizam je razvojna prilika BiH", kazao je federalni ministara okoliša i turizma Nevenko Herceg.

Natječaji za dobivanje sredstava obaju ministarstava bit će objavljeni u bh. dnevnim novinama, kao i na web stranicama ministarstava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: