biznis
0

Depozitna osnova Procredit banke dostigla sto miliona eura

FENA
Depozitna osnova ProCredit banke u prošloj sedmici dostigla je sto miliona eura, saopćeno je iz te banke.

„Trudimo se da našim klijentima ponudimo štedne usluge koje garantuju sigurnost i dostupnost, te donose atraktivnu kamatnu stopu. Štednja je provjeren način da građani ostvare svoje ciljeve i nakon određenog vremena priušte ono što im je potrebno, bilo da se radi o školovanju djece, putovanju ili kupovini“, izjavio je direktor ProCredit Bank Peter Moelders.

Tokom proteklih godina ProCredit Bank je radila na poboljšanju uslova garantujući sigurnost sredstava svojim klijentima.

„Na prvom mjestu nam je sigurnost svakog uloga, stoga je ProCredit Bank među prvima postala članica Agencije za osiguranje depozita. Također, garanciju predstavljaju i naši renomirani dioničari, kao što su ProCredit Holding, Commerzbank AG i KfW Razvojna banka, te izvanredni rezultati koje ProCredit Bank ostvaruje“, naglasio je Moelders.

Kamate na oročena sredstva u ProCredit Bank iznose do 6,6 posto na godišnjem nivou, dok su godišnje kamate za štednju po viđenju 2 posto i za dječju štednju 3 posto.

Nedavno je ProCredit Bank uvela i novu štednu uslugu „Štedni plan“ koja svojim klijentima ostavlja mogućnost da izaberu redovan mjesečni iznos koji će polagati na štedni račun.

"Banka nastavlja sa kreditiranjem malih i srednjih preduzeća, kao i sa educiranjem građana o važnosti štednje", izjavio je Moelders.

ProCredit Bank u BiH članica je grupacije od 19 banaka koje posluju širom svijeta, čiji kreditni portfolio iznosi više od 2 milijarde eura, dok depoziti klijenata grupacije iznose više od 1,8 milijardi eura. Grupacija zapošljava više od 12.000 ljudi.

U BiH ProCredit Bank djeluje od 1997. godine.