{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Deling Tuzla gradi sopstvenu solarnu elektranu

F
12.6.2012. u 14:36
0
1
Deling Tuzla gradi sopstvenu solarnu elektranu
0
Deling Tuzla gradi sopstvenu solarnu elektranu
Povodom započetog projekta izgradnje fotonaponske elektrane na krovovima svojih proizvodnih objekata, ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi Tuzlanskog kantona Željko Knežiček danas je kompaniji Deling d.o.o. iz Tuzle uručio Potvrdu o pokretanju procedure dodjele koncesije na korištenje sunčeve energije.
Fotonaponski moduli ukupne snage 149kWp će biti montirani na krovovima postojećih objekata u vlasništvu Delinga, a proizvedena električna energija će prije svega biti korištena za proizvodne potrebe ove kompanije, dok će preostali dio biti usmjeren u elektroenergetski sistem Federacije Bosne i Hercegovine.

Deling, inače renomirana kompanija koja se bavi projektovanjem i proizvodnjom srednje naponskih i nisko naponskih postrojenja i razvodne opreme, kao i montažom jake i slabe struje na industrijskim i javnim objektima i elektroenergetskim postrojenjima, je koncesiju za korištenje sunčeve energije tražio na 25 godina.

Uime Delinga potvrdu je danas primio Enis Nišić, tehnički direktor ove kompanije.

“Pokretanje ovih aktivnosti još jednom potvrđuje stratešku orijentiranost Vlade Tuzlanskog kantona ka povećanju stepena energetske učinkovitosti Tuzlanskog kantona i korištenja obnovljivih izvora energije”, kazao je ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi Tuzlanskog kantona Željko Knežiček.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: