biznis
0

Delegacija Vlade FBiH u posjeti 'Krivaji 1884'

FENA
Delegacija Vlade Federacije BiH u kojoj su bili premijer Nedžad Branković, zamjenik premijera Gavrilo Grahovac i ministar za energetiku, rudarstvo i industriju Vahid Hećo boravila je danas u Zavidovićima.

S generalnim direktorom kompanije "Krivaja 1884" Ismetom Mujanovićem i načelnikom Općine Zavidovići Hakijom Osmićem gosti su razgovarali o realizaciju Ugovora o formiranju preduzeća ”Krivaja 1884”.

”Danas smo ovdje vidjeli da je proizvodnja u 'Krivaji 1884' pokrenuta, ljudi su se vratili na radna mjesta. Ovaj model privatizacije pokazao se dobrim. Ostalo je da se u cijelosti implementira, ali sigurno je da može poslužiti kao primjer za rješenje problema u 'Agrokomercu' i još nekim preduzećima”, nakon sastanka izjavio je premijer Branković.

Direktor "Krivaje 1884" i suvlasnik Ismet Mujanović izjavio je da je postignut dogovor da se radi otklanjanja određenih poteškoća, koje se prije svega odnose na osiguranje sirovine, u narednom periodu održi veći broj sastanaka između predstavnika Vlade FBiH, Vlade Zeničko-dobojskog kantona i uprave "Krivaje 1884".

Delegacija FBiH obišla je jedan pogon "Krivaje 1884", nakon ćega su se uputili prema Maglaju gdje će se sastati s Yildirimom Akturkom, predsjednikom Nadzornog odbora ”Natron Hayata” i Ali Aykacom, direktorom ove kompanije.