{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija BiH na sastanku o ekonomskom i fiskalnom programu u Bruxellesu

F
21.5.2007. u 09:43
0
0
Delegacija BiH na sastanku o ekonomskom i fiskalnom programu u Bruxellesu
0
Delegacija BiH na sastanku o ekonomskom i fiskalnom programu u Bruxellesu
Bruxelles
Predstavnici Generalne direkcije za ekonomske i fiskalne poslove Evropske komisije i delegacije BiH održat će u ponedjeljak i utorak u Bruxellesu drugi ekspertni sastanak o ekonomskom i fiskalnom programu pod nazivom Ekonomski dijalog.
"Pokretanje ekonomskoga i fiskalnog programa (EEP) je daljnji korak u povećanom financijskom dijalogu o ekonomskim i fiskalnim pitanjima između potencijalnih zemalja kandidata i Evropske komisije", kazao je zamjenik ministra financija i trezora BiH Fuad Kasumović, koji predvodi bh. delegaciju na ovom sastanku, saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Dodao je da se Ekonomski dijalog održava kao sektorski sastanak monitoring reformskih procesa (RPM), odnosno kao oblik planiranja i praćenja napretka u ekonomskoj i fiskalnoj oblasti a uveden je za BiH i druge države Balkana na temelju odluke Solunskog samita 2003. godine.

Kasumović ističe kako je prvi EPP BiH dostavila Generalnoj direkciji za ekonomske i fiskalne poslove Evropske komisije 1. decembra prošle godine i na briselskom sastanku eksperata razgovarat će se o programu i njegovim ocjenama od strane Evropske komisije.

Program obuhvaća noviji ekonomski i fiskalni napredak u BiH, fiskalno upravljanje, poboljšanje funkcioniranja tržišne ekonomije (strukturalne reforme), ostvarenje napretka u primjeni međunarodnih statističkih standarda, napredak administrativnih kapaciteta, unutarnju kontrolu javnih finansija, eksternu reviziju...

U delegaciji BiH su predstavnici državnih i entitetskih institucija, među kojima je i direktor Direkcije za evropske integracije Osman Topčagić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: