|

Delegacija bh. privrednika na međunarodnom sajmu poljoprivrede u Turskoj

Delegacija bh. privrednika na međunarodnom sajmu poljoprivrede u Turskoj
0
F
FENA
3.11.2010. u 13:11
0
komentara
0

dijeljenja
Delegacija bh. privrednika na međunarodnom sajmu poljoprivrede u Turskoj Foto: Arhiv
Privredna delegacija BiH, koju čine predstavnici šest kompanija ( Bimal Brčko, Vitinka Kozluk, Norfish Blagaj, Agricom Sarajevo, IBM Komerc Bugojno i Prima Inter Travnik), posjetit će Međunarodni sajam poljoprivrede ADANA AGRICULTURE 2010., koji se održava od 4. do 7. novembra u gradu Adana na jugu Turske.
Ovu posjetu organizira Vanjskotrgovinska komora BiH, u saradnji s Privrednom komorom Federacije BiH, najvećim organizatorom sajmova u Turskoj, firmom TUYAP (Istanbul) i njihovim predstavništvom za Balkan firmom Adonis (Skoplje, Makedonija), te sajmom Cukurova u Adani (Turska).

Ciljevi posjete bh. privrednika ovome sajmu su: uspostavljanje novih poslovnih odnosa i učešće na dogovorenim bilateralnim susretima s turskim privrednicima (B2B) i potpisivanje međukomorskog ugovora o zajedničkoj saradnji između Privredne komore FBiH i Trgovinske komore Adane, a koji će potpisati predsjednici dviju komora.

Prema navodima iz Vanjskotrgovinske komore BiH, s obzirom na to da su u sastavu bh. delegacije, uime domaćih kompanija, osobe koje su ovlaštene za pregovaranje i donošenje odluka (nivo direktora - menadžera firmi), očekivati je da postoji realna mogućnost sklapanja povoljnih poslovnih aranžmana.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.