{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Deficit BiH blizu pet milijardi maraka

S
12.1.2010. u 08:58
0
3
Deficit BiH blizu pet milijardi maraka
0
Deficit BiH blizu pet milijardi maraka
BiH je od početka primjene sporazuma CEFTA ostvarila deficit u razmjeni sa zemljama članicama od blizu pet milijardi maraka, pišu danas "Nezavisne novine".
Prema podacima Spoljnotrgovinske komore BiH, BiH je od 1. decembra 2006. godine do 1. decembra 2009. godine u zemlje članice CEFTA, odnosno Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Moldaviju izvezla robe u vrijednosti od 4,77 milijardi maraka, a uvezla 9,6 milijardi.

Najveći suficit je BiH ostvarila sa Crnom Gorom - 375 miliona KM, a najveći deficit BiH ima sa Hrvatskom - gotovo dvije trećine ukupnog deficita.

Portparol Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Ognjen Begović rekao je da je recesija imala pozitivne efekte na BiH jer je BiH zabilježila rast izvoza od 10 odsto, a uvoz je rastao za samo 0,7 odsto, dok su sve zemlje u regionu zabilježile pad izvoza.

Prema njegovim riječima, CEFTA tržište se još jednom pokazalo posebno važnim za BiH jer je to jedini region sa kojim situacija u krizi nije bila toliko negativna kao u trgovinskim odnosima sa drugima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: