biznis
0

Dani otvorenih vrata: 10 godina uspješnog poslovanja Konice Minolte u BiH

Klix.ba
Nakon uspješno održanog Dana inovacija u Sarajevu, na kojem je prisustvovalo više od 100 predstavnika poslovnih partnera kao i predstavnici ambasade Japana, Konica Minolta poslovna rješenja BH nastavlja sa aktivnostima kojima obilježava 10 godina od otvaranja poslovnice i uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini – Danima otvorenih vrata.

Dani otvorenih vrata u kompaniji Konica Minolta poslovna rješenja BH d.o.o. prilika su za predstavljanje nove serije produkcijskih sistema za crno bijeli i kolor ispis, te mogućnost da se posjetioci uvjere da najnovija tehnička rješenja u produkcijskom segmentu donose vrhunski kvalitet ispisa. Akcijske cijene produkcijskih sistema bit će osigurane tokom Dana otvorenih vrata.

Događaj će se organizovati 23. i 24.11.2016. godine u prostorijama kompanije Konica Minolta poslovna rješenja BH d.o.o., na adresi Azize Šaćirbegović 1 u Sarajevu od 08:00 do 16:00 sati.

Konica Minolta poslovna rješenja BH jedna je od svega osam japanskih kompanija koje uspješno posluju u Bosni i Hercegovini i kvalitetom proizvoda i usluga podstiču unaprijeđenja poslovnog okruženja u zemlji.

Apsolutni evropski broj jedan u produkcijskoj štampi i digitalnom printanju u boji, kompanija opslužuje svoje korisnike u 51 državi na cijelom evropskom kontinentu, a prisutna je i u osam država regiona.

Da je Konica Minolta vodeći svjetski proizvođač produkcijskih uređaja, potvrđuje i stanje na domaćem tržištu gdje je, u prošloj godini Konica Minolta poslovna rješenja BH imala skoro 50% tržišnog učešća u ukupnoj prodaji novih A3 uređaja. Prema rezultatima za prvih devet mjeseci ove godine, trenutno su na 52% tržišnog učešća. Prema svim predivđanjima, rast će se nastaviti i u godinama koje dolaze.

Konica Minolta Business Solutions posluje u više od 80 zemalja Evrope, Amerike, Srednje Azije, Srednjeg Istoka i Afrike sa više od od 43.000 uposlenika širom svijeta. Konica Minolta Business Technologies u prethodnoj je finansijskoj godini ostvarila promet od 7,8 milijardi eura. Sastavni dio upravljačke filozofije je briga o očuvanju okoliša.