biznis
0

Danas prvi "punto" sa montažne trake u "Zastava autu"

FENA
Sa montažne trake u Fabrici “Zastava auto” danas će sići prvih 30 automobila “punto 188”, javljaju srbijanski mediji.

To su prva vozila sa znakom “fiat” napravljena u Srbiji, a za njima će narednih dana biti završeno i kompletirano još 120 automobila ovog modela.

Kako “Blic” saznaje u poslovodstvu preduzeća “Fiat automobili Srbija”, do početka maja u kragujevačkoj fabrici bit će napravljeno 2.000 “punta” koji će se prodavati, prije svega, na tržištu Srbije.

Više od 50 italijanskih stručnjaka ovih dana boravi u Kragujevcu i oni kontroliraju svaki segment proizvodnje automobila koji nosi brend “fiat”.

Na proizvodnji “punta” u Kragujevcu angažirano je više od 1.000 radnika, a mnogi su tokom proteklih dana prvi put imali dodir s novom “Fiatovom” tehnologijom.

Do sada se za kupovinu “punta 188” koji se proizvodi u Srbiji prijavilo više od 19.000 kupaca, prije svega zbog povoljnih uslova kreditiranja i popusta od 1.000 eura po principu zamjene “staro za novo”.

Iako je “Fiat” predvidio da ove godine u Kragujevcu napravi 15.000 automobila “punto 188”, mnogi predviđaju da će se, ukoliko se nastavi prijavljivanje kupaca ovakvim tempom, proizvodnja duplirati, što znači da je veoma moguće da se do kraja ove godine u Kragujevcu napravi i do 30.000 “punta”.