|

Danas počinje treći "Spirit Fest Sarajevo" - sajam rakija i žestica

Danas počinje treći "Spirit Fest Sarajevo" - sajam rakija i žestica
51
Klix.ba
27.11.2015. u 08:17
18
komentara
51

dijeljenja
Danas počinje treći "Spirit Fest Sarajevo" - sajam rakija i žestica
Sve je spremno za 3.Spirit Fest Sarajevo koji će se i ove godine održati u hotelu Holiday u Sali Hercegovina sa početkom u 16 h.
Posjetioci dobre kapljice će moći uživati u velikom broju domaćih i regionalnih proizvođača rakija kao i drugih žestokih pića kao što su Jameson Irish Whiskey i The Famous Grouse Whisky.

Na festivalu će se predstaviti vrhunske rakije i žestoka pića i nadamo se da će svi posjetioci uživati u njihovim okusima a pored degustacija organizovane su i igre za posjetioce ispred Jameson bar štanda.

Veliki broj rakija se takmičilo za najbolju rakiju festivala a uzorke je ocjenjivala stručna komisija na čelu sa prof.dr.Nerminom Spaho i prof.dr.Milenkom Blesićem koji nisu imali nimalo lagan zadatak.Rakije su se ocjenjivale po kategorijama:
-Kategorije rakija od voća i grožđa
-Kategorija Specijalnih rakija
-Kategorija Likera

Nagrade za najbolje ocijenjene rakije će se uručiti u 20 h dok ćemo u 21 h ispred organizacije uručiti i tri nagrade za posjetioce koje je obezbjedio Hotel Termag Jahorina. Ovim putem pozivamo sve ljubitelje dobre kapljice,ugostitelje i distributere da posjete naš cijenjeni festival koji je postao i prepoznatljiv brend i u regionu.

Otvorenje festivala je u 16 h i trajati će sve do 22.30 h. Ulaz na festival je 5,00 KM, a Festival je podržan od VanjskoTrgovinske Komore BiH.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...