Svečana ceremonija
23

Danas počinje treći regionalni Forum inovacija Sarajevo Unlimited

Klix.ba
Svečanom ceremonijom u hotelu Holiday, večeras će biti zvanično otvoren treći po redu najveći regionalni forum inovacija, tehnologije i poduzetništva za regiju jugoistočne Evrope – Sarajevo Unlimited, koji se ove godine održava od 5. do 7. novembra 2018. na pet lokacija u Sarajevu.

Tema ovogodišnjeg Foruma je Inovacija i tehnološki razvoj kompetitivnih industrija u okviru zemalja JI i Centralne Evrope.

Svečanoj ceremoniji otvaranja Sarajevo Unlimited 2018 prisustvovati će Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, Chen Bo, ambasadorica Narodne Republike Kine u BiH, Jelena Ristić, direktorica Mastercard za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, Vlatko Vukotić, Prointer i Edin Mehić, Networks.

Treće izdanje Sarajevo Unlimited foruma je dodatno atraktivno sadržajem i zbog spajanja sa inicijativom CEEC 16 + 1 (zemlje Centralne i Jugoistočne Evrope i NR Kine) odakle nam dolazi 400 stranih delegata, 60 kompanija, ali i predstavnika državnih institucija, vlada i ministarstava zaduženih za razvoj, tehnologiju, privredu, nauku i inovacije, istraživačke i naučne institucije, akademske zajednice, korporacija, tehnoloških parkova i kreativnih hubova i startupa.

Najsjajnija pozornica će svakako pripasti svim prijavljenim startupima koji će se moći nadmetati za pažnju investitora, ali i osvojiti nagradu u vrijednosti od 5.000 KM.