{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o mjerama za ublažavanje ekonomske krize

F
4.4.2009. u 09:31
0
0
Danas o mjerama za ublažavanje ekonomske krize
0
Danas o mjerama za ublažavanje ekonomske krize
Jednodnevno savjetovanje na temu "Mjere za ublažavanje utjecaja globalne ekonomske krize na ekonomiju BiH" bit će održano danas na Vlašiću.
Učešće na savjetovanju je najavilo i potvrdilo stotinjak najodgovornijih, najstručnijih i najpozvanijih osoba iz BiH koje mogu dati doprinos u radu savjetovanja. Učešće su potvrdili predstavnici organa vlasti, države i entiteta, istaknuti poslodavci, direktori, predstavnici privrednih komora, univerzitetski profesori, predstavnici Centralne banke, komercijalnih banaka, sindikata, međunarodnih finansijskih institucija itd.

Složenost i teškoće ekonomske krize u BiH mogu imati vrlo teške posljedice za ukupno stanovništvo BiH i neophodno je blagovremeno poduzeti mjere na ublažavanju utjecaja globalne ekonomske krize. Učesnici savjetovanja su osobe koje sa raznih aspekata mogu dati svoj doprinos i pomoći organima vlasti da se ublaže udari ekonomske krize koja se tek očekuje, kako ona ne bi prešla u depresiju.

Prema priloženom Programu savjetovanja uvodna izlaganja će podnijeti: Nikola Špirić, predsjednik Vijeća ministara BiH, Kemal Kozarić, guverner Centralne banke BiH, Dragan Vrankić, ministar finansija i trezora BiH, Aleksandar Đombić, ministar finansija u Vladi RS, Vjekoslav Bevanda, zamjenik premijera Vlade FBiH i ministar finansija u Vladi FBiH, Boris Tihi, predavač na Otvorenom univerzitetu „Apeiron“ Travnik.

Medijator savjetovanja je Nikola Grabovac, rektor Otvorenog univerziteta „Apeiron“ Travnik.

Cilj savjetovanja je da se predlože konkretne mjere, akcije i programi koji mogu ublažiti negativne utjecaje globalne ekonomske krize i bez imaginarnog i velikog teoretisanja.
Na kraju jednodnevne aktivnosti usvojit će se rezime i zaključci savjetovanja, saopćeno je iz Hochegger BH Teama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: