Posjeta Turskoj
61

Cvijanović: S Erdoganom sam razgovarala o izgradnji autoputa Banja Luka - Beograd

SRNA/Klix.ba
Susret Željke Cvijanović i Recepa Tayyipa Erdogana (Foto: RTRS)
Susret Željke Cvijanović i Recepa Tayyipa Erdogana (Foto: RTRS)
Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović (SNSD) je izjavila da je s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom danas razgovarala i o izgradnji autoputa od Banja Luke do Beograda.
Napomenula je da bi se ovom saobraćajnicom olakšala komunikacija te omogućilo privrednicima i građanima neometano brže, bolje i kvalitetnije kretanje.

Prema njenim riječima, Erdogan je prilikom susreta u Istanbulu iskazao zainteresovanost za zajedničko učešće Bosne i Hercegovine i Turske u investicijama, posebno u oblastima energetike, solarne i hidroenergije, kao i povezivanje u svim drugim privrednim oblastima. Cvijanović je navela da je naglasak bio na velikim infrastrukturnim projektima.

"Infrastruktura, sama po sebi, ne daje sve, ali je dobra da se njome privuku neke druge investicije. Iz tog razloga je energetika nešto što je danas globalno važno", kazala je.

Istakla je da iz razgovora nije isključena nijedna oblast u kojoj ti odnosi mogu biti poboljšani i saradnja produbljena za, kako je navela, bolji život građana Bosne i Hercegovine, ali i onih koji su u Turskoj.

Osim Cvijanović, i preostala dva člana Predsjedništva Denis Bećirović (SDP) i Željko Komšić (DF) imali su susret s Erdoganom.