biznis
0

Croatia Ailrlines uspostavila let Beograd - Dubrovnik

SRNA
Hrvatska nacionalna aviokompanija "Croatia Airlines" obavila je danas prvi let na direktnoj liniji Beograd - Dubrovnik, čime je i zvanično ušla na srpsko tržište.

Letovi između Beogarda i Dubrovnika će se obavljati tokom ljetnje sezone dva puta sedmično, ponedjeljkom i srijedom, do prve polovine septembra ove godine, a cijena karte u jednom smjeru iznosit će 70 eura.

Iz Dubrovnika moći će da se putuje do Zagreba, Osijeka, Pule, Atine, Istanbula, Venecije, Beča, Rima, Frankfurta i Tel Aviva.

Prilikom dočeka prvog aviona na toj liniji Croatia Airlines, generalni direktor Srećko Šimunović je na konferenciji za novinare na beogradskom aerodromu izrazio očekivanje da ta linija neće biti samo sezonska, već da će postati redovna.

On je dodao da je nastavljen rast broja posjeta iz Srbije i da se ove godine očekuje više od 100.000 srpskih turista u Hrvatskoj.

Generalni direktor beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević rekao je da je dobro što je  tri dana nako što je srpski "Jat Airways" uveo liniju Beograd - Dubrovnik, hrvatska kompanija "Croatia Airlines" učinila isto, s obzirom da je počela sezona odmora.

Ambasador Hrvatske u Srbiji Željko Kuprešak rekao je da su uvođenjem avionske linije između Beograda i Dubrovnika prepoznate potrebe i želje građana obje države.
"Croatia Airlines" će na liniji Beograd - Dubrovnik saobraćati avionom "Dash 8-Ku 400", kapaciteta 76 sjedišta, a let će trajati oko sat vremena.

Avion iz Dubrovnika polijetat će ponedjeljkom u 9.05, a iz Beograda u 10.50 sati, dok će srijedom avion iz Dubrovnika polijetati u 17.55, a iz Beograda u 19.40 sati. 

Direktna avionska linija Beograd - Dubrovnik ukinuta je prije gotovo 20 godina.