Konstantan rast
77

Crna Gore ove sezone od turizma očekuje skoro milijardu eura

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Crna Gora posljednjih godina bilježi konstantan rast turističkog prometa i prihoda ostvarenih od turizma, a od ove sezone očekuje se prihod od blizu milijardu eura, saopštila je direktorica crnogorske Nacionalne turističke organizacije Željka Radak-Kukavičić.

Ona je rekla da se očekuje da će se trend rasta prometa nastaviti i u ovoj turističkoj godini te da će biti veći broj gostiju i ostvarenih noćenja nego prošle godine kada je Crnu Goru posjetilo oko 1,8 miliona turista, šest posto više u odnosu na 2015.

U prošloj godini je ostvareno oko 11,25 miliona noćenja što je za 1,76 posto više u odnosu na 2015.

"Kada je riječ o finansijskim efektima, podsjećam da je prema podacima Centralne banke /CBCG/, prošle godine prihod ostvaren od stranog turističkog prometa iznosio oko 870 miliona eura, a očekujemo da će ove godine biti prevaziđen te da ćemo se približiti cifri od jedne milijarde eura", rekla je ona.

Zanimljiv je podatak, kako je navela, da je uprkos negativnoj kampanji koja se vodi u Rusiji, tokom prva četiri mjeseca, u hotelima u Crnoj Gori boravilo oko 5.850 turista iz te zemlje, što je oko 24 posto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.