PROMO
63

CPE seminar: Organizaciona kultura i liderstvo modernog doba

Poznati Peter Drucker je rekao "Culture eats strategy for breakfast". Kultura ne jede samo strategiju za doručak, kultura jede i učinak, rezultate, razvoj, promjene, inovacije i sam opstanak organizacije.

Zato vas pozivamo da nam se pridružite 9. juna 2022. na cjelodnevnom seminaru, kroz koji će vas voditi Suzana Tihi-Babić, HR ekspert sa preko 22 godine iskustva, koja svoja dokazana praktična iskustva stavlja vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi.

CPE poklanja popust za rane prijave do 4. juna, stoga požurite sa prijavom.

Na ovom interaktivnom seminaru ćemo se upoznati sa promjenama i trendovima u organizacionoj kulturi i liderstvu modernog doba. Promjene su brže i veće nego ikada prije: odlazak radne snage u inostranstvo, velika fluktuacija zaposlenika, odluke zaposlenika da postanu freelanceri i ostali izazovi stavljaju na muke i najnaprednije organizacije. Uspostavljanje i unaprjeđenje organizacione kulture i liderstva koji to prati može umnogome pomoći da se neki od ovih izazova prevaziđu kako bi se osigurala uspješnost poslovanja.

Teme

  • Svijet rada i promjene
  • Pojam i značaj organizacijske kulture, kako je kreirati, mjeriti i mijenjati
  • Etika u kulturi i liderstvu
  • Zbog čega je liderstvo biti ili ne biti uspjeha organizacije
  • Vrste i karakteristike liderstva
  • Šta je to agilno liderstvo
  • Zajedničko ili kolektivno liderstvo

Brendiranjem organizacione kulture postajemo poželjan poslodavac na tržištu rada te privlačimo i zadržavamo najbolje talente. Arthur Sharplin je definisao organizacijsku kulturu kao: "Sistem vrijednosti, uvjerenja i običaja unutar neke organizacije koji su u interakciji s formalnom strukturom, proizvodeći norme ponašanja". Zadovoljan zaposlenik je i motivisan zaposlenik.

Ko je odgovoran za organizacijsku kulturu, kako ona nastaje, može li se mjeriti i mijenjati, kako to izgleda na primjeru jedne studije slučaja – dio je sadržaja seminara.

Liderstvo je najčešće biti ili ne biti za organizacije, odlučujući faktor uspjeha ili neuspjeha. J. D. Rockefeller je rekao: "Platit ću više za vještinu upravljanja ljudima nego za bilo koju drugu vještinu na svijetu …". Govorićemo o istoriji liderstva, vrstama i onome što je neophodno u sadašnjem poslovanju – agilnom liderstvu.

Znanja i iskustva koja garantovano možete primjeniti u BiH.

Trener: mr. sc. Suzana Tihi-Babić

Direktor Odjela upravljanja ljudskim resursima Addiko bank

Već 22 godine je profesionalno vezana za oblast Upravljanje ljudskim resursima, kako svojim radom u različitim korporacijama, tako i angažmanom u Udruženju za upravljanje ljudskim resursima čiji je 2015. godine bila osnivač i prva predsjednica udruženja. U Addiko Bank d.d. Sarajevo na poziciji Direktor Odjela upravljanja ljudskim resursima zaposlena je od juna 2016. godine.

Svoju karijeru u HR oblasti je započela 2000. godine u Coca-Cola HBC, 2006. pridružuje se ASA Prevent grupaciji, a od 2016. godine upravlja ljudskim potencijalima u Addiko Bank Sarajevo. Predavač je na Sarajevo School of Science and Technology, gostujući predavač na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, a na HR konferencijama i relevantnim radionicama redovno učestvuje u ulozi predavača ili paneliste.

Certificirani je trener za različite programe razvoja zaposlenih te ima bogato iskustvo u planiranju i vođenju treninga.

Certifikat

Po završetku treninga učesnici dobijaju CPE certifikat.

Mjesto i datum održavanja

Sarajevo – 9. juni 2022; 9.30 do 16h, kongresni centar hotel Hills 5*

Ovaj interaktivni seminar je ograničen na 22 učesnika, stoga požurite sa prijavom i iskoristite popust. Više informacija o seminaru i prijave https://trening.cpe.ba/organizaciona-kultura/ ili pozovite 033 260 505.