{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promo
/
CPE organizuje seminar: Proces selekcije kandidata pri zapošljavanju

10.10.2018. u 08:00
18
CPE organizuje seminar: Proces selekcije kandidata pri zapošljavanju
18
CPE organizuje seminar: Proces selekcije kandidata pri zapošljavanju
Centar za poslovnu edukaciju (CPE) organizuje jednodnevni interaktivni seminar "Proces selekcije kandidata pri zapošljavanju", 18. oktobra u Tuzli i 19. oktobra u Sarajevu. Iskoristite 20 % popusta za rane prijave do 12. oktobra i požurite sa prijavom, broj učesnika je ograničen na 18 u grupi.
Primarni cilj naših seminara i treninga jeste povećanje efikasnosti poslovanja. Želimo vam pomoći da optimizirate vaše rukovođenje ljudskim resursima i postanete izvrsni u poslovanju. Seminar vodi vrhunski HR menadžer koji svoja dokazana praktična iskustva stavlja vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi.

Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj seminar imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse.

Proces selekcije kandidata za posao predstavlja jedan od ključnih koraka na putu prema uspjehu svake organizacije. Selekcijskim postupkom povećavamo mogućnost pronalaska kandidata koji će kvalitetno i temeljito obavljati svoj posao na novom radnom mjestu. U skladu s tim, osim iz perspektive poslodavca, selekcijski postupak je potrebno sagledati i iz perspektive kandidata koji su se javili na konkurs za posao u toj organizaciji. Popunjavanje testova, intervjui, velika konkurencija kao i sama procjena nerijetko predstavljaju dugotrajan i zahtjevan proces za poslodavca, zbog čega se često zanemaruju osjećaji samih kandidata. Osim toga, poslodavci često ne raspolažu potrebnim znanjima o tome kako predvidjeti i uticati na reakcije kandidata tokom selekcijskog postupka.

Selekcija, ne samo da je jedno od najvažnijih područja menadžmenta ljudskih resursa, nego je i jedna od najvažnijih potreba brzorastućih firmi. Njena je važnost povezana sa činjenicom da često sve kasnije aktivnosti i ukupna uspješnost ovise o tome kakve smo ljude odabrali za organizaciju. Cilj procesa selekcije je prognozirati buduću radnu uspješnost zaposlenih i cijele organizacije.

Teme
• Proces planiranja ljudskih resursa
• Analiza radnih mjesta
• Vrijednosti i ponašanja
• Selekcijski proces (selekcijski kanali i alati)
• Intervjuisanje i centar za procjenu

Kome je seminar namijenjen
Ovaj interaktivni seminar je namijenjen svima koji žele da unaprijede svoje znanje u oblasti upravljanja ljudskim resursima i procesu selekcije kandidata. Svi oni koji vrše zapošljavanje na određeno i neodređeno vrijeme imat će veliku korist od ovog seminara, uključujući HR menadžere, direktore srednjih i malih firmi, vlasnike obrta i studente koji žele steći dodatna znanja i certifikat iz ove oblasti.

Networking
Iskoristite priliku za networking sa liderima i kolegama iz industrije.

Certifikat
Po završetku treninga učesnici dobijaju CPE certifikat.

Mjesto i vrijeme održavanja
• TUZLA - 18. oktobar; 9-16h; Hotel Royal
• SARAJEVO - 19. oktobar; 9-16h; Sunnyland

Izjave polaznika prethodnih seminara
"Izuzetno koristan seminar, prije svega u smislu dijeljenja različitih iskustava sa kolegama iz iste profesije.Čitav koncept interaktivnog pristupa mi se dopada i smatram da je to najbolji način za učenje. Upoznala sam dosta zanimljivih i uspješnih ljudi i potruditi ću se da prisustvujem na sto više seminara koje CPE organizuje.”
Mirjana Rupar, HR Manager - Cargo-partner d.o.o. Sarajevo

Predavač
mr. sc. Suzana Tihi-Babić
Addiko bank, Direktor Odjela upravljanja ljudskim resursima

Povjerenje su nam ukazale vodeće BH firme
Preko 100 vodećih BH firmi i organizacija su naši zadovoljni klijenti, a neki od njih su: Addiko banka, Aerodrom Sarajevo, Agencija za državnu službu, Argeta, AS Holding Jelah, BH Pošta, BH Telecom, Bosnalijek, Bramac krovni sistemi, Britanska ambasada, Centralna banka BiH, Croatia osiguranje, EKI, Elektro Bijeljina, Energopetrol, Fabrika cementa Lukavac, Goethe Institut, Gorenje, Grawe osiguranje, HoldINA, International Health, Intesa Sanpaolo banka, Kim Tec, Krajina Klas, Logosoft, Lutrija BiH, Merkur osiguranje, Mistral, NLB banka, Nova banka, Novo Nordisk, Općine Ilijaš-Novo Sarajevo-Tuzla, Oracle, ORBICO, Obavještajno sigurnosna agencija BH, Partner, Pliva, Poreska uprava RS, Porsche, ProCredit Bank, Pretis, Prevent, Raiffeisen banka, Registar vrijednosnih papira, SAMSUNG, Sarajevo osiguranje, Soda Sisecam, Sparkasse banka, Univerzitet u Sarajevu, Uprava za indirektno oporezivanje BiH, Ustavni sud BH, Via Media, Schachermayer, Schenker, Sberbank, Sparkasse Bank, Sprind, Sud BiH, Xella Ytong, Služba za zapošljavanje TK i KS, Ziraat banka, Volkswagen, Wurth...

Požurite sa prijavom, broj učesnika je ograničen na 18 u grupi.

Više informacija o seminaru i prijave na https://trening.cpe.ba/selekcija-kandidata ili nas pozovite Sarajevo 033 260 505, Tuzla 035 245 222.

CPE u narednom periodu organizira još dva seminara, a to su Forenzičko računovodstvo i otkrivanje prevara 30. oktobra u Sarajevu te "Kontroling upravljanja projektima" 06. novembra također u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: