{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Coca-Cola u borbi protiv globalnog zagrijavanja

S
25.4.2007. u 08:26
0
0
Coca-Cola u borbi protiv globalnog zagrijavanja
0
Coca-Cola u borbi protiv globalnog zagrijavanja
Kompanija Coca-Cola će surađivati sa institutom Enterprise Innovation sa univerziteta Georgia Tech na smanjenju potrošnje energije za 23 procenta i potrošnje vode za 15 procenata u sjedištu u Atlanti.
Coca-Cola je objavila da će potrošiti 3 miliona dolara na energetski-efikasno osvijetljenje i klima uređaje, tehnike prikupljanja kišnice i napredne kontrolne sisteme ispiranja u svom ogromnom svjetskom sjedištu.

Ovaj svjetski gigant u proizvodnji bezalkoholnih pića je također objavio da će nastaviti unaprijeđivati izgradnju automatskih sistema radi povećanja efikasnosti. Dosta od navedenih aktivnosti su već poduzete, a očekuje se da će biti završene u narednih 12 do 18 mjeseci.

Ova poboljšanja bi trebala eliminirati više od 10.000 metričkih tona emisije karbon dioksida godišnje, što je ekvivalentno uklanjanju 2.000 automobila sa cesta.

Coca-Cola navodi da troši više od 6 miliona dolara godišnje na troškove komunalnih usluga, a pokušava se povećati energetska efikasnost već deset godina.

"Poduzimanjem jakih mjera očuvanja prirodnih resursa u vlastitom dvorištu, želimo poslati poruku kompanijama i pojedincima da borba sa glavnim globalnim ekološkim problem zahtjeva lokalne akcije", kaže Bryan Jacob, menadžer Coca Cole za energiju i zaštitu klime. "Svi mi imamo ulogu u rješavanju ovoga pitanja, od korištenja energetski efikasnog osvjetljenja gdje god smo u mogućnosti, do opravke neispravnih vodo-instalacija i navodnjavanja naših travnjaka samo ujutro i navečer".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: