{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Coca-Cola imenovala novog izvršnog direktora

S
7.12.2006. u 21:00
0
0
Coca-Cola imenovala novog izvršnog direktora
0
Coca-Cola imenovala novog izvršnog direktora
Upravni odbor Kompanije Coca-Cola imenovao je gospodina Muhtara Kenta za glavnog izvršnog direktora (COO). Odluka na snagu stupa odmah.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
G. Muhtar Kent prethodno je imenovan na mjesto predsjednika kompanije Coca-Cola International u februaru ove godine, gdje je bio odgovoran za funkcioniranje Coca-Cola kompanije u više od 200 zemalja svijeta.

Na svom novom položaju g. Kent će imati neposrednu odgovornost za implementiranje strategije rasta kompanije i vodit će djelatnosti širom svijeta. Također će direktno rukovoditi odjelima za odnose s punionicama u više od 200 zemalja, kao i odjelima za odnose s velikim kupcima i nabavku. On će i dalje biti odgovoran predsjedavajućem i predsjedniku Uprave Kompanije Coca-Cola gospodinu Nevillu Isdellu.

G. Muhtar Kent svoju je karijeru započeo upravo u Coca-Coli prije 28 godina, pa je tako imao udjela u impresivnom rastu kompanije na ključnim tržištima, obavljajući dužnost predsjednika sjevernoazijske, evroazijske i bliskoistočne grupacije 2005. godine.

Naglasivši da se 95% rasta kompanije u toku 2006. godine desilo upravo na tržištima koje je predvodio g. Muhtar Kent sa svojim timom, g. Neville Isdell, predsjedavajući Coca-Cola Kompanije je dodao: „Muhtar Kent je veoma iskusan i uspješan poslovni čovjek, poznat po svojoj brzini, po saradnji s partnerskim punionicama i disciplini. Zato smo ga Upravni odbor i ja pozvali da preuzme ovu rukovodeću poziciju. Veoma se radujem našem zajedničkom radu i novim poslovnim pobjedama, jer mi vodimo Coca-Cola kompaniju u budućnost s održivim porastom.“

G. Muhtar Kent rođen je u Turskoj. Diplomirao je ekonomiju na Univerzitetu Hull u Engleskoj, gdje je završio i postdiplomski studij menadžmenta, na Univerzitetu London City.

Pridruživši se Coca-Cola Kompaniji u Atlanti 1978. godine, g. Muhtar je obavljao različite dužnosti u odjelima marketinga i operative. Godine 1985. imenovan je za generalnog direktora Coca-Cole za Tursku i Srednju Aziju, a od 1989. do 1995. obavljao je dužnost predsjednika Istočnog i Srednjoevropskog odjela i višeg predsjednika Coca-Cole International u 23 zemlje.

Od 1995. do 1998. godine g. Muhtar je obavljao dužnost izvršnog direktora punionica Coca-Cola Amatil-Europe, pokrivajući njihove djelatnosti u 12 zemalja.

Od 1999. do povratka u Kompaniju vršio je dužnost predsjednika Efes Beverage Group, jedne od najvećih međunarodnih kompanija za proizvodnju pića, a bio je i partner turske Coca-Cola punionice Icecek. Dok je rukovodio ovom kompanijom, izveo je Efes Breweries International na londonsku berzu i uspio 2,5 puta povećati njen tržišni kapital.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: