{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članice sindikata PPDIVUT traže od Bibera da ih ostavi na miru

F
10.2.2008. u 16:44
0
0
Članice sindikata PPDIVUT traže od Bibera da ih ostavi na miru
0
Članice sindikata PPDIVUT traže od Bibera da ih ostavi na miru
U Sarajevu danas je održan sastanak sindikalnih organizacija kompanija Klas, Sprind, Sarajevska pivara, MIMS, Unioninvestplastika, Merkur, DC Konjic, Polet, Dijamant, TIP Security Sarajevo, Dobrinja - Ilidža, Pivara Tuzla, Vegafruit , Zlatka Vuković - Mostar, te Mlina i Pekare Ljubače.
Ove sindikalne organizacije koje djeluju u sastavu Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini (PPDIVUT) BiH, pored aktivnosti na formiranju sindikalnog koordinacionog odbora na nivou grupacije, raspravljale su o sve češćim navodima u štampi kojima se pokušava unijeti nestabilnost u spomenutim kompanijama, kaže se u saopćenju Sindikata PPDIVUT, koje su potpisali i sindikalni predstavnici kompanija, učesnica današnjeg sastanka.

Također se navodi kako je na sastanku konstatirano da predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Edhem Biber koristi neke dnevne listove i tabloide da bi u javnosti plasirao neistine s ciljem direktne destabilizacije vodećih kompanija poput sarajevskog Klasa, Sarajevske pivare, MIMS-a Merkura i drugih.

"Mi, najodgovorniji sindikalni kadrovi ovih kompanija postavljamo pitanje Biberu zašto svojom aktivnošću i neutemeljenim izjavama ide na direktno ugrožavanje egzistencija nekoliko hiljada radnika. Njegovo negativno raspoloženje prema nama radnicima i našim kompanijama ničim nije izazvano, jedino je možda ozlojađen našim stavom koji smo odavno definirali da ni po koju cijenu ne želimo da on zastupa naše radničke interese. Zašto? Zato što od kada je sjeo u takozvanu predsjedničku fotelju iz čista mira svojim negativnim istupima u javnosti prema našim kompanijama ugrožava njihovu djelatnost i proizvodi bespotrebne krizne situacije, čime nas radnike i naše porodice nastoji dovesti u stanje bijede, kao što je to učinjeno hiljadama drugih koje je zastupao", kaže se u saopćenju Sindikata PPDIVUT i njegovih članica.

Također, kako se navodi, predsjedniku Sindikata BiH upućen je apel da više ne spominje kompanije, članice sindikata PPDIVUT, a da dešavanja u njima prepusti njihovim radnicima i rukovodstvu.

"Mi, kao i dosad, imamo dovoljno znanja, energije i stogodišnje sindikalno iskustvo i tradiciju da se kroz rad i red izborimo za dobrobit svih naših radnika, a na korist društva u kojem živimo", kaže se u saopćenju Sindikata PPDIVUT i njegovih članica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: