Inspekcija
0

Cilj kontrole u "Klasu" nije narušavanje ugleda kompanije

FENA
Klasova poslovnica u Sarajevu
Klasova poslovnica u Sarajevu
U povodu navoda Udruženja potrošača Tuzlanskog kantona ali i špekulacija koje su se pojavile u pojedinim medijima na području Tuzlanskog kantona oko prodaje hljeba i ostalog peciva, saopćenjem za javnost danas su se oglasili predstavnici Kantonalne inspekcije Tuzla.

"Nakon što nas je predsjednica Udruženja potrošača Tuzlanskog kantona Gordana Bulić informirala da je prilikom kupovine hljeba u supermarketu "TUŠ" Tuzla ustanovila da hljeb izgleda manji od uobičajenog - deklarisanog i zatražila od trgovca da izvaga hljeb iz rafe, nakon čega je i utvrđeno da hljebovi od 350 grama nisu odgovarali deklariranoj težini, naši inspektori izašli su na teren i intenzivnu kontrolu. Izvršena kontrola potvrdila je navode predsjednice Udruženja potrošača Tuzlanskog kantona", saopćavaju iz Kantonalne inspekcije Tuzla.

Navode kako su prilikom inspekcije kontrolirane težine svih zatečenih količina hljeba te da je ustanovljeno da od kontroliranih težina hljeba "Klas" Lukavac od 350 grama 102 komada hljeba ima manju težinu od deklarirane.

Inspekcija Kantonalne uprave u svim dosadašnjim kontrolama, a i ovoj kod Klasovog hljeba 350 grama je profesionalno i nepristrasno bez političke ili bilo kakve druge pozadine izvršila inspekcijski nadzor i konstatirala i evidentirala zatečeno činjenično stanje.

"Cilj naše kontrole nije bio urušavanje ugleda kompanije "Klas" nego utvrđivanje činjenica", poručuju iz Kantonalne uprave za inspekcije poslove Tuzla.