|

Cijene nafte stabilne iznad 90 dolara

Cijene nafte stabilne iznad 90 dolara
0
F
FENA
6.1.2011. u 13:55
0
komentara
0

dijeljenja
Cijene nafte stabilne iznad 90 dolara Foto: AFP
Cijene nafte danas su se na međunarodnim tržištima stabilizirale iznad nivoa od 90 dolara nakon što je jučer ulagače oduševio najnoviji izvještaj o zaposlenosti u američkom privatnom sektoru.
Izvještaj ADP Employer Servicesa pokazao je da je broj zaposlenih Amerikanca u privatnom sektoru u prošlom mjesecu porastao za 297.000, čime su nadmašena očekivanja najoptimističnijih analitičara.

Barel sirove nafte za isporuke u decembru poskupio je danas u New Yorku za 3 centa na 90,33 dolara. Na Londonskoj berzi cijena barela je pala za 8 centi na 95,42 dolara.

Na početku godine barel je dostigao cijenu od 92,58 dolara, da bi jučer na početku trgovanja pao na 88,10 dolara, no podaci s američkog tržišta rada omogućili su oporavak cijena crnog zlata.

"Na tržištu prevladava optimistično raspoloženje zbog sve boljih podataka iz SAD-a", kazao je za Reuters Mark Pervan, analitičar australskog ANZ-a.

"Postoji određena volatilnost (promjenljivost) zbog kretanja dolara, no može se reći da je trend pozitivan", dodao je Pervan.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.