{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Četvrti dana poslovnih susreta "PROMO 2009."

F
FENA
7.5.2009. u 17:21
0
0
Četvrti dana poslovnih susreta "PROMO 2009."
0
Četvrti dana poslovnih susreta "PROMO 2009."
Četvrti dan 15. Međunarodnih poslovnih susreta "PROMO 2009". bio je posvećen "2. Međunarodnoj konferenciji ICT – infrastruktura i industrija u funkciji bržeg ekonomskog razvoja", koju je otvorenom proglasio Nediljko Bilić, stručni konsultant u Ministarstvu prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine i aktivni sudionik u izradi Strategije razvoja informacionog društva u našoj zemlji.
Jedan od glavnih uvodničara na temu "ICT i indeks spremnosti za umrežavanja – snaga ili slabost kompetitivnosti Bosne i Hercegovine", bio je i Zlatko Lagumdžija, ispred sarajevskog Centra za menadžment i informacione tehnologije.

"Kada je u pitanju konkurentnost Bosne i Hercegovine, čija se pozicija već deset godina mjeri u svjetskim centrima za informacijsko-komunikacijske tehnologije, naša država loše kotira, te je posljednjih godinu dana zabilježila znatan pad. Dobra vijest je da imamo izuzetno kreativne i pametne mlade ljude koji izvanredno vladaju informacijsko-komunikacijskim tehnologijama, međutim ne postoji vladina spremnost da se individualna energija mladih ljudi pretvori u šansu za BiH", rekao je Lagumdžija.
Da je mladi svijet koji se bavi otm oblašću budućnost BiH, mišljenja je i generalni direktor Regulatorne agencije za komunikacije BiH, Kemal Husejnović. U svom izlaganju na temu "Uticaj regulatornog tijela tržišta komunikacija na ekonomski rast“, istaknuo je da su informacijsko-komunikacijske tehnologije postala potreba, te da se nijedan segment društva ne može razvijati bez pravilne upotrebe tih tehnologija.
U okviru ove konferencije održat će se i svečana akademija povodom obilježavanje 17. svibnja– Svjetskog dana telekomunikacija i informacionog društva, te jubileja 20 godina rada PROMO International Grupe i 60 godina rada Narodnog pozorišta Tuzla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: