STARFest
14

Četvrtak - ključni dan da posjetite najvažniji događaj za razvoj karijere

Klix.ba
STARFest
STARFest
Za sve one koji traže posao, stipendiju, edukaciju, praksu, sezonski posao ili im trebaju savjeti za razvoj karijere i dalje školovanje idealan je događaj STARfest, koji se po treći put održava u velikoj dvorani Centra Skenderija u četvrtak 4. aprila u periodu od 09:30 do 17 sati. Ulaz je besplatan.

STARfest je sjajna prilika da saznate više o opcijama za razvoj karijere i upoznate preko 100 top ljudi, kompanija i organizacija kroz direktni kontakt, 25 radionica, zanimljive diskusije na main stageu te izlagače na sajmu prilika.

U nastavku pogledajte kako izgleda kompletan program, a u galeriji pronađite i sve govornike na sajmu.

STARFest agenda
STARFest agenda

Poseban fokus ovoga STARfest-a jeste i na promociji studentskih organizacija koje su već integrirane u EU tj. članice su evropskih mreža i nude međunarodnu praksu i obuku za studente, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova Italije. Pored njih, STARfest su podržali i Vlada Kantona Sarajevo, Federalni zavod za zapošljavanje, Udruženje HR managera, Telemach Fondacija i mnogobrojne kompanije i organizacije.

U protekloj godini dva izdanja STARfesta posjetilo je 5.000 mladih, uz bogat program: 102 izlagača, 42 radionice, 58 govornika na glavnoj pozornici i 300.000 online pregleda.

Kako je izgledao drugi po redu STARfest pogledajte u kratkom videu u nastavku.

STARfest dio je nove digitalne STAR eLearning platforme koja nudi mladima besplatan video kurs sa 25 zanimljivih lekcija/epizoda o poslovima budućnosti, X faktorima za nalaženje posla kao i načinima kako te X faktore razviti i pronaći posao. Tu je i mogućnost povezivanja kasnije sa top kompanijama. Na STAR platformu se možete registrovati na www.star.study.

Ukoliko želite i sami biti partneri STARfesta kontaktirajte direktno organizatora – Inkubator društvenih inovacija Munja putem mail adrese [email protected].