|

Četvrta međunarodna finansijska konferencija FinConf 25. aprila u Sarajevu

Četvrta međunarodna finansijska konferencija FinConf 25. aprila u Sarajevu
3
Klix.ba
24.4.2019. u 16:45
0
komentara
3

dijeljenja
Četvrta međunarodna finansijska konferencija FinConf 25. aprila u Sarajevu
Nakon izuzetnog uspjeha prošlogodišnje konferencije, 25. aprila ove godine, ovog puta u saradnji sa Centralnom bankom BiH, održat će se četvrta FinConf konferencija i to u amfiteatru Centralne banke, u ulici Mehmeda Spahe broj 3, u Sarajevu.
Podsjećanja radi, FinConf je međunarodna konferencijska platforma posvećena inovacijama u finansijskim uslugama, koja ima za cilj pružiti forum za otvorenu i naprijed orijentiranu diskusiju o europskim finansijskim izazovima i finansijskim tržištima.

Prošlih godina ovaj tim je to organizovao i više nego uspješno, a ovogodišnje krunisanje će potvrditi okupljanjem zasigurno vodećih aktera i stručnjaka kako sa lokalnog, tako i regionalnog nivoa, koji će učesnicima ove eminentne konferencije ponuditi svoja iskustva i otvoriti diskusije.

Vrhunski predavači će se dotaći trendova, primjene i trenutne poslovne prilike u različitim sektorima, uključujući Blockchain, Open Banking, Payments, Banking Regulations, FinTech i mnoge druge – zbog čega će, kako to tvrdi organizator Edina Mušmulja, ovogodišnja konferencija zapravo biti teorijskom krunom struke.

"Imat ćemo čast poslušati predavanja najvećih imena i predstavnika kompanija sa osvrtom na inovativne modele i strategije u finansijskim uslugama od kojih ćemo izdvojiti tek neke, a to su Martina Drvar, viceguverner Hrvatske narodne banke, Marko Škreb, tehnički direktor USAID FINRA, Jasmin Mahmuzić, direktor Agencije za bankarstvo FBiH, Dejan Vasiljev, Principal Economist Financial Institutions – EBRD, zatim Nena Dokuzov iz Ministarstva za gospodarski razvoj i tehnologiju Slovenije, Maciej Kostro, Udruženje banaka Poljske, Ryan McAuliffe iz SWIFT-a i mnogi drugi", poručio je organizator.

Organizator preporučuje ovu priliku kao mogućnost sticanja znanja u oblasti finansijskih usluga, te usvajanja novih alata i vještina, kao i doprinos razvoju perspektive i brendiranju grada Sarajeva i BiH kao prepoznate destinacije koja okuplja finansijske stručnjake.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.