{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ćerimagić je blokirao rješavanje povrata stare devizne štednje

F
22.7.2008. u 16:09
0
0
Ćerimagić je blokirao rješavanje povrata stare devizne štednje
0
Ćerimagić je blokirao rješavanje povrata stare devizne štednje
Predsjednica Upravnog odbora Udruženja za zaštitu deviznih štediša u BiH Amila Omersoftić izjavila je da je rješavanje povrata stare devizne štednje u zadnjih šest mjeseci zapalo u tešku krizu i da je "blokirano zahvaljujući direktoru Agencije za finansijske, informatičke i posredničke usluge d.d. Sarajevo (AFIP) Edahu Ćerimagiću".
Na konferenciji za novinare danas u Sarajevu Omersoftić je istaknula da direktor ove agencije bez ikakvog zakonskog uporišta, suprotno volji štediša, šest mjeseci zadržava sudske predmete po njihovim tužbama i preuzima ulogu sudije tako što svojim dopisima obavještava štediše da će neodazivanje pozivu na verifikaciju biti tretirano kao njihovo odustajanje od tužbe.

- Problem povrata stare devizne štednje nije u nepostojanju zakona ili lošem zakonskom rješenju, problem je u tome što se zakon ne poštuje i što nema odgovornosti za narušavanje pravnog sistema, kazala je Omersoftić i dodala da štediše očekuju od Parlamenta BiH , koji je i donio Zakon o deviznoj štednji, da pokrene krivičnu prijavu protiv Ćerimagića.

Ako to Parlament ne učini, štediše će se, kako je kazala, obratiti Vijeću Evrope i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: