biznis
23

Promo / Centar za poslovnu edukaciju organizuje interaktivni trening "Projekt menadžment" u Sarajevu i Tuzli

Centar za poslovnu edukaciju organizuje dvodnevni interaktivni trening "Projekt menadžment" u Sarajevu 19. i 20. septembra u Hotelu Bristol i u Tuzli 26. i 27. septembra u Hotelu Mellain.

Naučite efikasno rukovoditi projektima uz austrijski «1st Business Certificate» certifikat. Optimizirajte novac, vrijeme i resurse.

Osnovni cilj naših interaktivnih treninga jeste povećanje efikasnosti poslovanja kao jedinog održivog načina razvoja. Želimo vam pomoći da optimizirate vaše rukovođenje projektima i postanete izvrsni u poslovanju. Trening vode vrhunski projekt menadžeri koji svoja dokazana praktična iskustva stavljaju vama na raspolaganje. Fokusirani smo na prijenos praktičnog znanja i iskustva.

Ovaj interaktivni trening je namijenjen svima onima koji žele da unaprijede svoje znanje u oblasti upravljanja projektima unutar firme ili organizacije. Projektni menadžment je disciplina koja definiše proces realizacije projekta. Projekt je, za razliku od svakodnevnog posla koji je u pravilu ponavljajuće prirode i neograničenog trajanja, jedinstven, ograničen vremenom, često nepredvidiv.

Važnost upravljanja projektima se značajno povećala u posljednjih nekoliko godina, a koncept je postao ključni faktor uspješnosti organizacija. Organizacije koje su uspješne u realizaciji projekata su pronašle odgovarajući recept za integraciju ključnih faktora projektnog menadžmenta koji uključuju odgovoarajuću metodologiju, projektne alate i zaposlenike koji su edukovani i posjeduju iskustvo u vođenju projekata.

Projekt menadžment nudi efikasna rješenja u slučajevima gdje:

• Ne postoji odgovarajuća organizacijska struktura koja omogućava brzo i efikasno uvođenje novih proizvoda, usluga i infrastrukture koja podržava svakodnevi rad • Uvođenje novih proizvoda i usluga troši previše ljudskih i materijalnih resursa • Usklađenost projektnih rezultata sa strateškim, finansijskim i operativnim ciljevima nije zadovoljavajuća • Projekti često ne postižu očekivane rezultate u pogledu vremena isporuke rezultata, troškova, kvaliteta • Raspodjela resursa po projektima nije transparentna • Članovi projektnog tima često kasne ili ne isporučuju dovoljno kvalitetne projektne rezultate • Nema kvalitetnih izvještaja o statusu svih projekata u realizaciji • Izvještaji o realizaciji nisu pouzdani

Kroz praktične primjere ćete saznati kako da na najefikasniji način isplanirate i realizujete projekat u realnim okolnostima.

TRENERI mr. sc. Safet Zečević Damir Karamehmedović

CERTIFIKAT Po završetku treninga učesnici dobijaju austrijski «1st Business Certificate» certifikat, validan u Evropskoj uniji.

1st BUSINESS CERTIFICATE

1BC je austrijski program poslovnih interaktivnih treninga, fokusiran na prenos praktičnog znanja i iskustva vrhunskih stručnjaka iz oblasti poslovanja i soft skillsa. Cilj treninga je optimiziranje efikasnosti poslovanja i ličnog razvoja u svim aspektima. Sve poslovne i društvene vještine na jednom mjestu, od rukovođenja, marketinga, prodaje, finansija, korporativnog upravljanja do razvoja ličnih vještina liderstva i menadžmenta. 1BC sistem uključuje 10 poslovnih «1st Business Certificate» i 10 soft skills «1st Social Competence Certificate» modula. Centar za poslovnu edukaciju je ovlašteni predstavnik 1BC za Bosnu i Hercegovinu.

Požurite sa prijavom, broj polaznika je ograničen na 15!

Više informacija o treningu, trenerima i prijava na web stranici ili putem telefona 033 260 505 (Sarajevo) i na 035 245 222 (Tuzla).

CPE