{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čelnici Svjetske banke i MMF-a u Vladi FBiH

F
8.11.2007. u 17:05
0
0
Čelnici Svjetske banke i MMF-a u Vladi FBiH
0
Čelnici Svjetske banke i MMF-a u Vladi FBiH
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković zajedno s federalnim ministrima rada i socijalne politike Pericom Jelečevićem i branitelja i invalida domovinskog rata Zahidom Crnkićem danas je, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, sa šefovima bh. ureda Svjetske banke Marcom Mantovenellijem i Međunarodnog monetarnog fonda Grahamom Slackom razgovarao o projektu “Jedan zakon - jedan fond”.
Tijekom razgovora, u kojima su sudjelovali i savjetnica federalnog premijera Šefika Hafizović i ekonomski stručnjak u Misiji MMF-a Orhan Nikšić, premijer Branković je ukazao na nužnost da ovim projektom, koji je jedan od prioriteta Vlade FBiH, bude konsolidirana oblast kojom je sada prilično teško upravljati.

- Nije nam cilj povećanje troškova. Želimo uvesti više pravičnosti i transparentnosti u ovu oblast - kazao je premijer, dodavši da je za takav pristup dobijena i podrška braniteljskih udruga.

U isto vrijeme, projekt “Jedan zakon - jedan fond” ne iziskuje povećanje admistrativnog aparata, već će njegov rad servisirati uposlenici koji će biti preraspoređeni iz Federalnog ministarstva branitelja i invalida domovinskog rata.

Predstavnicima međunarodnih financijskih institucija pojašnjena je i potreba da kroz “Jedan zakon - jedan fond” budu ujednačena prava korisnika na cijelom teritoriju Federacije BiH.

Pozdravivši ovakve nakane Vlade FBiH, čelnici Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda iskazali su zadovoljstvo nedavnom prezentacijom projekta koju im je pripremio ministar Crnkić.

Gosti su, također, pokazali zainteresiranost i za projekt čiji je cilj objedinjavanje baze podataka za sve korisnike socijalnih primanja u Federaciji BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: