{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čelinački "Mermer" najvjerovatnije ide u stečaj

F
11.3.2011. u 12:19
0
0
Čelinački "Mermer" najvjerovatnije ide u stečaj
0
Čelinački "Mermer" najvjerovatnije ide u stečaj
Čelinac
Naredne sedmice bit će održano ročište u Okružnom privrednom sudu Banja Luka koje će odrediti dalju sudbinu preduzeća za proizvodnju građevinskog materijala “Mermer” iz Čelnica.
"Mermer" je samo jedna, od brojnih firmi u Republici Srpskoj u kojima je privatizacija za sobom ostavila katastrofalne posljedice, a zaposleni, oni koji još nisu dobili otkaz, bore se za plate nisplaćene već godinu dana.

Donedavno je njih tridesetak bilo u štrajku više od pola godine, a otvoranjem predstečajnog postupka pozvani su da se vrate na posao i nastave proizvodni proces bez obzira što im dvije godine nisu uplaćeni ni doprinosi za penziono i zdravstveno osuguranje.

Sad se nadaju da će bar u stečaju, ako bude pokrenut, naplatiti svoja potraživanja.

“Nadamo se da ćemo ući u stečaj, jer je to izgleda jedini način da se izmiri bar dio obaveza prema radnicima. Ova firma je u momentu privatizacije imala 92 radnika, a sada 35”, kazao je predsjednik Sindikalne organizacije “Mermera” Milorad Maglov.

Preduzeće je, procjenjuje se, u gubicima od oko tri miliona maraka, ali bi se stanje moglo popraviti rearganizacijom, u šta vjeruje i predstačajni upravnik Milivoj Pejić.

Suština je da “zdravi” dio preduzeća opstane i da se stavi u funkciju, ali sve zavisi od skore odluke Okružnog privrednog suda Banja Luka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: