biznis
0

CBBiH dobitnik priznanja za afirmaciju evropskih vrijednosti u regionu

FENA
Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) dobitnik je regionalnog priznanja "Zlatni most" koje joj je dodijeljeno za doprinos razvoju i afirmaciji evropskih vrijednosti i standarda u regionu.

Priznanje već petu godinu zaredom dodjeljuju privredne komore zemalja jugoistočne Evrope (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Makedonija, Albanija, Grčka, Turska, Bugarska, Rumunija i Kipar) na tradicionalnim susretima privrednika, javnih, kulturnih i drugih djelatnika regiona.

Nagrada je Centralnoj banci BiH dodijeljena za rezultate ostvarene tokom desetogodišnjeg rada te za doprinos razvoju regionalne saradnje, prije svega u oblasti centralnog bankarstva.

Ovogodišnja dodjela, u organizaciji privrednih komora Beograda i Temišvara i Media Invent d.o.o iz Novog Sada i uz prisustvo velikog broja poslovnih ljudi iz regiona, upriličena je 15. novembra u Temišvaru. Nagradu je uime Centralne banke BiH preuzeo viceguverner Ljubiša Vladušić koji je učestvovao i u radu konferencije koja je tom prilikom organizirana.

U okviru svoje prezentacije "Bosna i Hercegovina: ekonomski rezultati i optimistična perspektiva", viceguverner Vladušić je ukazao na ekonomske rezultate u BiH, s posebnim osvrtom na rezultate Centralne banke BiH u postizanju monetarne i finansijske stabilnosti, saopćila je Služba za odnose s javnošću CBBiH.