biznis
0

Cazin: Prekinuta sedmodnevna blokada gradskog trga

FENA
Cazin
Cazin
Građevinsko poduzeće Elektrometal odlučilo je povući svoje kamione sa kružnog toka na gradskom trgu u Cazinu i prekinuti sedmodnevnu blokadu saobraćaja.

Ovim činom, kako se navodi u saopćenju ovog poduzeća, pokazali smo kakvu općinsku vlast imamo.

"Ukazali smo na sve nezakonitosti, koje se godinama rade u Komunalno-stambenom fondu i Općini Cazin", tvrde u Elektrometalu i dodaju da vjeruju u pravnu državu i njene institucije, gdje će nastaviti borbu za svoja prava.

Komunalno-stambeni fond općine Cazin također se oglasio saopćenjem za javnost u kojem se navodi, između ostalog, da je sedmodnevna blokada bila nezakonita i da njeno okončanje nije znak ničije "dobro volje“.

Iz Fonda poručuju da je to rezultat višednevnog reagovanja ove ustanove i Općine Cazin prema nadležnim organima vlasti, da omoguće nesmetan saobraćaj u centru Cazina. Inače, u petak je zasjedalo i Općinsko vijeće.

Nakon višesatne rasprave, vijećnici A-SDA i DNZ-a usvojili su zaključak o deblokadi gradskog trga, dok se vijećnici SDA nakon pauze koja je prethodila tom izjašnjavanju, nisu ni vratili u vjećnicu.

Zaključkom o deblokadi gradskog trga, Općinsko vijeće zahtijeva od nadležnih da se trg deblokira, a da radnici Elektrometala svoja prava traže na nekom drugom mjestu.