Zaključen ugovor
195

Carinski terminal iz Halilovića u Sarajevu seli u Rajlovac

D. Be.
Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba
Nakon sprovedenog postupka javnog oglasa donesena je odluka da se Carinski terminal Sarajevo ispostava u Halilovićima seli u Rajlovac.

Odluka je donesena nakon što je Uprava za indirektno oporezivanje BiH provela prikupljanje ponuda za carinski terminal Sarajevo te kao najpovoljniju ponudu ocijenila ponuđača „Centralni terminal“ d.o.o. Sarajevo u ulici Braće Baljić 1c. Nakon toga je i zaključen ugovor s navedenim ponuđačem o korištenju prostora od 24. jula 2020. godine.

Carinski terminal je mjesto u kome carinski organi vrše carinski nadzor, kontrolu i carinjenje robe.

Prema propisanim uslovima, terminal se morao nalaziti uz javnu saobraćajnicu kojom se mogu kretati teretna vozila velike nosivosti, mora biti asfaltiran, ograđen, osvjeteljen i osiguran 24-satnim fizičkim osiguranjem i sistemom video nadzora, klimatizovan te osiguran mrežnim i telefonskim kablovima u svim prostorijama.

Kancelarijski prostor sadrži smještaj za 35 zaposlenih na pregledu robe, sa šalter salom te minimalno pet kancelarija za smještaj ostalih zaposlenih. Tu su i ostale prostorije za rad uposlenika, vozača, carinika i smještaj robe kao i prostor za parking teretnih i drugih vozila te ostala oprema.