{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Business cafe 2015: Priče koje razbijaju predrasude o bh. realnosti

21.4.2015. u 14:33
15
Business cafe 2015: Priče koje razbijaju predrasude o bh. realnosti
15
Nakon šest uspješno organiziranih evenata koji promoviraju uspješne bh. poslovne priče i inspiriraju poduzetnike, menadžere i one koji to žele postati, agencija Global Market Solutions s ponosom najavljuje nastavak promoviranja uspjeha bh. poduzetnika na eventu Business café. Prvi Business café u 2015. godini bit će održan u četvrtak, 7.5.2015. godine u Atrium sali hotela Europe s početkom u 18:00 sati.
Prisutne će ovog puta motivirati put do uspjeha Edina Mehića, osnivača vodećeg portala za zapošljavanje u BiH – Posao.ba, te uspješna priča gospodina Đemala Memagića, osnivača i menadžera kompanije koja je lider u proizvodnji i prodaji finog rublja u BiH – Alma Ras.

S našim govornicima razgovarat ćemo o njihovim životnim prekretnicama – onome što ih se podstaklo da se bave poduzetništvom. Bez obzira na to što djeluju u potpuno različitim industrijama, ono što je zajedničko našim govornicima je jasna vizija, naporan rad i trnovit put do uspjeha.

Edin Mehić, direktor kompanije "Kolektiv" u okviru koje posluje portal Posao.ba, kroz život je radio različite poslove: čišćenje, utovar i istovar brodova, prodaja na pijaci, a neposredno nakon što je upisao fakultet osniva i prvu firmu. Zahvaljujući sposobnosti da prepozna tržišnu potrebu i potencijal, gospodin Mehić osniva prvi poslovni portal u BiH što čini da BiH počne pratiti svjetske trendove u postojanju online berzi rada. Mehić, zajedno sa par prijatelja, trenutno radi na pokretanju centra za poduzetništvo.

S druge strane, gospodin Đemal Memagić radio je u komunalnom preduzeću "OLA", a nakon toga osnovao je i svoju molersku firmu. Spletom okolnosti po završetku rata odlazi u tekstilnu industriju kada otvara kompaniju Alma Ras, a uporedo s radom u kompaniji od 2012. godine obnaša funkciju načelnika općine Olovo. Gospodin Memagić poznat je kao jedini načelnik u BiH i regionu koji za svoj rad ne prima platu – on svoju platu načelnika poklanja učenicima i studentima iz općine Olovo u vidu stipendija za podsticanje njihovog obrazovanja.

Vjerujemo da će upravo ove priče pomoći onima koji su trenutno na raskrsnici svoje karijere da odaberu pravi put i usude se naporno raditi na ostvarenju svojih ciljeva.

Ulaz na Business café je slobodan uz obaveznu prijavu dolaska zbog ograničenog broja mjesta. Zainteresirani mogu poslati svoje prijave na e-mail: [email protected]

Business café su podržali: EOS Matrix, BH Telecom, Kupi tehniku, BH Food i Provansa Domoinvest.

Medijski pokrovitelji: RSG radio, Antena Sarajevo, Oslobođenje, Novo vrijeme, eKapija.ba, Klix.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: