biznis
89

Bukvić u Maleziji najavio 6. Sarajevo Business Forum

Klix.ba
Direktor BBI banke Amer Bukvić najavio je jučer u Kuala Lumpuru održavanje 6. Sarajevo Business Foruma (SBF) za 13. i 14. maja ove godine i pozvao vodeće ljude ove države, kao i investitore da posjete BiH i učestvuju u radu ovogodišnjeg SBF-a. Tom prilikom susreo se i sa Tun Mohamadom Mahathirom, četvrtim premijerom Malezije, gdje je razgovarano o načinima povećanja investicija u BiH, saopšteno je iz BBI Banke.

Pozivnice za dolazak na SBF Bukvić je lično uručio sultanu i premijeru malezijske pokrajne Perak Nazrin Muizzuddin Shah ibni Almarhum Sultan i Dato' Seri Dr Zambry Abdul Kadiru s kojima je održao odvojene sastanke.

Poziv za dolazak na SBF upućena je i aktuelnom premijeru Malezije Dato' Sri Haji Mohammad Najib bin Tun Haji Abdul Razaku.

Najava sarajevskog biznis foruma održana je tokom konferencije "Politički i ekonomski trendovi u Jugoistočnoj Evropi“ u Kuala Lumpuru na kojoj je Bukvić bio jedan od ključnih govornika.

Učestvujući u prvom panelu konferencije direktor BBI banke je predstavio ekonomske i prirodne potencijale regiona kao i mogućnosti investiranja.

"Bukvićevo izlaganje izazvalo je veliku pažnju kako privrednika tako i novinara koji su pratili ovaj događaj i prenijeli vijesti o potencijalima ovog dijela svijeta u tamošnjim vodećim medijima. Uslijedila su brojna gostovanja u programima televizijskih kuća, između ostalog i nacionalne televizije Malezije, a najava održavanja SBF objavljena je i na naslovnim stranama print medija. Veliki odjek u medijima imala je informacija da od kraja prošle godine u Kuala Lumpuru djeluje 'Poslovno vijeće Malezija - Bosna i Hercegovina', čiji je bh. predsjednik Bukvić. Incijativu za osnivanje Poslovnog vijeća između dvije zemlje pokrenuli su predstavnici privatnog sektora Malezije i privatnog sektora BiH i predstavlja direktni link za poslovne ljude iz dvije prijateljske zemlje", navodi se u saopštenju.