Rebrending
99

BSO od 1. januara postao Adriatic osiguranje

Klix.ba
Na tržištu osiguranja u Bosni i Hercegovini 1. januara 2018. godine počela je s radom osiguravajuća kuća Adriatic osiguranje.

Ovo novo društvo nastalo je nakon što je u novembru prošle godine Bosna-Sunce osiguranje (BSO) d.d. Sarajevo preuzelo portfelj Zovko osiguranja d.d. iz Žepča i postalo stopostotni vlasnik tog osiguravajućeg društva.

Kako je navedeno na rebrendiranoj web stranici BSO-a, ovo preuzimanje se desilo s ciljem širenja poslovanja i jačanja pozicije na tržištu u BiH.

"Nakon uspješnog postupka pripajanja, od 1. januara 2018. godine, novo, osnaženo Društvo počinje poslovati pod imenom Adriatic osiguranje i zauzima lidersku poziciju na tržištu osiguranja Bosne i Hercegovine", istaknuto je.

Dalje se navodi da je Adriatic osiguranje dio Koncerna Agram, jednog od najvećih privrednih subjekata u jugoistočnoj Evropi s respektabilnim investicijskim potencijalom, koji posluje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Austriji. U sastavu Koncerna Agram su firme iz osiguravajućeg, bankarskog, leasing i zdravstvenog sektora te sinergijskih djelatnosti, kojima je upotpunjena bogata poslovna ponuda.