{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promo
/
BS Telecom Solutions sklopio ugovor o izvozu softvera u Srbiju vrijedan 4 miliona KM

10.7.2018. u 09:39
198
BS Telecom Solutions sklopio ugovor o izvozu softvera u Srbiju vrijedan 4 miliona KM
198
Bosanskohercegovačka kompanija BS Telecom Solutions potpisala je novi ugovor u Srbiji na implementaciji ITS projekta tunel Brančići na koridoru 11 u vrijednosti od 4 miliona KM.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Posebno je značajno što se radi o izvozu softvera za upravljanje i kontrolu saobraćaja BS Husky, koji je rezultat dugotrajnog razvoja vlastitog inžinjerskog tima i domaće pameti. Ovaj projekat dolazi nakon uspješno završenog sličnog projekta u Srbiji u vrijednosti od 3,6 miliona KM. Na ovaj način BS Telecom Solutions, kao kompanija, te BS Husky, kao brand, postaju prepoznatljivi na regionalnom tržištu kao lideri u oblasti ITS (Inteligent Transportation System) softvera. U prilog tome ide i činjenica da je potpisan ugovor i za sličan projekat u Crnoj Gori u vrijednosti 4,7 miliona KM, tako da u ovom trenutku kompanija BS Telecom Solutions ima potpisanih izvoznih projekata u vrijednosti 8,7 miliona KM.

"Sa ponosom ističemo da smo u završnoj fazi potpisivanja više novih ugovora, kako na tržištima Srbije i Crne Gore, tako i Makedonije i Hrvatske gdje do kraja godine očekujemo niz novih poslova", rekao je Mirza Varatanović, direktor BS Telecom Solutions, dodajući da ga posebno raduje što je u zadnje vrijeme povećano interesovanje za saradnju na projektima u Evropskoj uniji. "Nakon završetka pilot projekta 'pametnog grada' u Slovačkoj, kompanija se nalazi pred potpisom ugovora za unaprijeđenje i održavanje kontrolnog centra za upravljanje soabraćajem u Holandiji. Na svim ovim projektima BS Telecom Solutions izabran je u žestokoj konkurenciji svjetskih poznatih kompanija iz Njemačke, Austrije, Italije, Španije, Slovenije, Hrvatske i drugih zemalja“, istakao je Varatanović.

Kompanija BS Telecom Solutions osnovana je 2002. godine i na tržištu je prisutna kao proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema, koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima. "Koncept rješenja koja nudimo uvijek je u skladu sa zahtjevima i potrebama klijenata i zasnovan je na međunarodnim standardima iz telekomunikacijskih i informacijskih oblasti. Naš tim sa više od 70 uposlenika, od kojih 90 posto čine visokoobrazovani inžinjeri, sposoban je pružiti rješenja i ispuniti kompleksne zahtjeve klijenata. "BS Telecom Solutions" je član Američke trgovačke komore AmCham", izjavili su iz kompanije BS Telecom Solutions.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: