|

Brže i jednostavnije sakupljanje Pika bodova, odsad i u DP marketu

Brže i jednostavnije sakupljanje Pika bodova, odsad i u DP marketu
0
Klix.ba
31.1.2013. u 10:27
15
komentara
0

dijeljenja
Brže i jednostavnije sakupljanje Pika bodova, odsad i u DP marketu
Mercator BH od 1. 2. 2013. godine uvodi nove pogodnosti za korisnike Pika kartice sa ciljem da im omogući lakše prikupljanje i korištenje prikupljenih bodova. Od sada, nova vrijednost kupovine koja je potrebna za Pika bod iznosi 2 KM, umjesto dosadašnjih 8 KM.
Pika bodove kupci dobivaju i prilikom plaćanja svim bankarskim platnim karticama, a ne samo gotovinom. A još jedna novina i dodatna pogodnost je i to što se Pika uvodi i u DP markete. To znači da će svi korisnici Pika kartica moći prikupljati Pika bodove, osim u trgovinama Mercatora, Modiane, Intersporta i Beautiqea, i u trgovinama DP marketa.

"Pika zauzima prvo mjesto po broju izdatih trgovačkih kartica u regiji sa oko 1.900.000 izdatih kartica na svim tržištima poslovanja Grupe Mercator. Pogodnosti kupovine sa Pika karticom, koje su od sada još dostupnije potrošačima, donose značajne uštede, što je izuzetno korisno u uslovima slabije kupovne moći građana. Zbog toga ćemo nastaviti da kreiramo posebne ponude i dodatne pogodnosti za kupce koji kupuju sa Pika karticom u našim i partnerskim trgovinama", izjavio je Goran Sorak, izvršni direktor za marketing Mercator trgovine jugoistočne Evrope.

Korisnici Pika kartice moći će od 1. februara na lakši i brži način sakupljati bodove. Za svake 2 KM kupovine u Mercator trgovinama i DP marketima korisnici Pika kartice dobiće po jedan bod koji se sakuplja na Pika kartici. Sa svakom sljedećom kupovinom povećava se broj sakupljenih bodova.

Tako na primjer, sa 250 sakupljenih bodova, potrošači će moći da ostvare uštedu u iznosu od 10 KM, sa 1.250 sakupljenih bodova, uštedu u iznosu 100 KM, odnosno sa 3.500 sakupljenih bodova, uštedu u iznosu od 420 KM. Period sakupljanja i korištenja bodova ostaje nepromijenjen i traje od 1. februara do 31. jula i od 1. avgusta do 31. januara, i u tom periodu kupci trebaju iskoristiti bodove koje su prikupili.

Da podsjetimo, korisnici Plave Pika kartice plaćaju gotovinom i bankarskim karticama i sakupljaju Pika bodove koje će kasnije iskoristiti, dok korisnici platne, Zelene Pika kartice, uz ove pogodnosti, mogu i dalje kupovati proizvode iz programa tehnike i kućanskih aparata na rate bez kamata i žiranata, kao i na odgođeno plaćanje do 30 dana.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...