Važni kontakti
0

Brojni sastanci privrednika na Poslovnom forumu BiH-Grčka u Atini

FENA
Atina
Atina
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovat će sutra na Poslovnom forumu BiH-Grčka u Atini, čiji je organizator ovo ministarstvo u saradnji s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Vanjskotrgovinskom komorom BiH.

Tokom Poslovnog foruma planirano je potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Grčke federacije preduzeća (SEV) i Vanjskotrgovinske komore BiH, a bit će upriličen i veći broj sastanaka privrednika iz BiH i Grčke, koji će učestvovati na Foruma.

Na otvaranju Poslovnog foruma, pored ministra Crnadka, govorit će i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Nemanja Vasić i direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Gordan Milinić.

Također, kako je najavljeno iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH, na Forumu će učestvovati predstavnici Grčke federacije preduzeća (SEV), predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Grčke, kao i predstavnici Ministarstva investicija Grčke.